Najbolje prvu pomoć pružili učenici "Krune Krstića" i "Ante Kuzmanića"

Slika korisnika valentinam
Županijsko natjecanje osnovnih i srednjih škola
Ove dvije najbolje ekipe sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju osnovnih i srednjih škola, koje će se održati u Šibeniku 14. travnja
Zvonko KUCELIN
Bilo je zamotanih glava, ruku, nogu...

Natjecanje mladih osnovnih i srednjih škola Gradskog društva Crvenog križa Zadar već se tradicionalno godinama održava u OŠ Šimuna Kožičića Benje gdje se tijekom subote ujutro natjecalo 11 ekipa učenika osnovnih i srednjih škola koje imaju organizirani pomladak. Među osnovnim školama sudjelovale su sve škole s područja grada Zadra, te OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, a u kategoriji srednjih sudjelovale su sve tri zadarske gimnazije i Medicinska škola Ante Kuzmanića. Nakon teoretskog i praktičnog dijela natjecanja te zbroja svih rezultata, proglašene su najbolje ekipe i to u kategoriji osnovnih škola ekipa OŠ Krune Krstića, dok je kod srednjih škola najbolja bila ekipa Medicinske škole Ante Kuzmanića. U svakoj ekipi sudjelovalo je po šest učenika, s tim da je svaka od njih brojila po 10 učenika.

- Ove dvije najbolje ekipe sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju osnovnih i srednjih škola, koje će se održati u Šibeniku 14. travnja, kazao je Bore Galac, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zadar. Kao i prošlih godina, a prema propozicijama ovog natjecanja županijska prvenstva održavaju se isti dan u cijeloj Hrvatskoj, a tako će biti i 14. travnja kada će se prirediti međužupanijska natjecanja jer su pitanja u teoretskom i praktični dio nadmetanja učenika jednaki za sve u istoj dobnoj kategoriji.

- Svake godine barem jedna naša ekipa sudjeluje i na Državnom prvenstvu, a vrlo često su rangirani među 10 najboljih ekipa u Hrvatskoj, istaknuo je ravnatelj Crvenog križa Zadar te dodao kako su zadovoljni odzivom mladih na ova natjecanja, a kojima se potiče i volonterski rad mladih.

- Uvijek je dobro pobijediti, ali je najvažnije da imamo veliki broj zainteresiranih mladih, koji su spremni sudjelovati u aktivnostima Crvenog križa, naglasio je Galac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)