Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

DRUGA HNL Zadrova katastrofa na Šubićevcu

10.03.2019. 09:06
DRUGA HNL Zadrova  katastrofa  na  Šubićevcu


U 15. kolu Druge HNL Zadar je doživio katastrofalan poraz na Šubićevcu. Lider prvenstva Šibenik slavio je uvjerljivo 5:0 i dodatno otežao položaj momčadi sa Stanova. Bila je to utakmica koja je u vrlo ranoj fazi nakon pogrešaka Zadrana dovela do ranog vodstva domaćina i rezultirala vrlo lošom partijom Karoglanove momčadi.
Redom su za Šibenčane pogađali Prince, Kukec, Bulat, Kendeš i na kraju Lokin. Zadar praktički tijekom 90 minuta nije opasnije priprijetio domaćinu. U svakom slučaju pred Zadrovim strategom je težak poraz da momčad digne uoči domaćeg ogleda sa Sesvetama.
Rano propadanje
Prvi prijeti Šibenik već u 4. minuti, ali Bender nakon kornera otklanja opasnost. U 8. minuti Šibenik je poveo. Nakon ubačaja s lijeve strane Prince je primio loptu u srcu kaznenog prostora i pogodio za 1:0.
U 18. minuti već je 2:0 za domaću momčad i to s jedanaest metara nakon što je Bender skrivio najstrožu kaznu. Precizan je s kreča za povećanje vodstva bio Davor Kukec. Rano vodstvo Šibenika i dva olako primljena gola utakmicu su totalno okrenuli na stranu Šibenčana koji je u potpunosti imaju pod kontrolom. Tek u 38. minuti bilježimo prvi udarac Zadrana, Repić je sa 20-ak metara pucao preko gola. Vrlo brzo Šibenčani su zabili i treći pogodak. Igrala se 43. minuta kada je Marko Bulat izveo slobodnjak sa nekih 25 metara i zabio za 3:0. S uvjerljivim vodstvom Šibenika otišlo se na odmor.
Ništa bolje u nastavku
U nastavku trener Mislav Karoglan na klupi ostavlja Zdrilića i Župana, a na travnjak uvodi Llanosa i Tokića. U 56. minuti opasna situacija nakon kornera pred vratima domaćina, ali ništa od Zadrova smanjenja vodstva. U 69. minuti najbolja prilika Zadra. Blažević je pucao sa nekih 7-8 metara iskosa s desne strane, Labrović odbija u korner. U 70. minuti Domaćin zabija i četvrti pogodak na utakmici. Kontranapad domaćih, nakon kojega je Kendeš ostao sam u srcu kaznenog prostora i lako zabio za 4:0. U sudačkoj nadoknadi, točnije u 92. minuti Lokin je svojim pogotkom katastrofu Zadra na Šubićevcu učinio još težom zabivši za ogromnih 5:0.
ŠIBENIK 5
ZADAR 0
ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja: 500. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Pomoćnici: Vice Vidović i Hrvoje Ćatipović (oba Split). Strijelci: 1:0 Prince (8′) , 2:0 Kukec (20′), 3:0 Bulat (43′), 4:0 Kendeš (70′), 5:0 Lokin (92′). Žuti kartoni: Pandža, Pecolaj (Šibenik), Muić, Bender (Zadar). Crveni:
ŠIBENIK: Labrović, Pecolaj, Pandža, Antunović (od 72′ Celić), Kukec, Musa, Prince (od 79′ Lokin), Barišić, Maleš (od 60′ Kandeš), Vukorepa, Bulat.
Trener: Borimir Perković.
ZADAR: Bender, Pranić, Jerbić, Ikić, Surać, Begić, Muić, Župan (od 46′ Tokić), Zdrilić (od 46′ Llanosa), Repić (od 82′ Katuša), Blažević.Trener: Mislav Karoglan.
MISLAV KAROGLAN, TRENER ZADRA:
Ovo je velika sramota za mene kao trenera
– U pripremi utakmice točno smo detektirali neke stvari u igri Šibenika koje ne smijemo raditi i kako ih spriječiti. I upravo na taj način primimo pogodak na otvaranju utakmice. Mentalna kondcija mojih igrača bila je katastrofalna i to traje već neko vrijeme. Ova rezultatska katastrofa za mene je kao trenera velika sramota. Dolazim iz pobjedničke sredine i očito ću morati neke stvari mijejati iz korijena koliko god me to moglo koštati.