Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nazor: Izostao je ekstra napor mojih igrača

10.03.2019. 09:15
Nazor: Izostao je ekstra napor mojih igrača


Nije uspio zadarski plan da se pobjedom u posljednjoj domaćoj utakmici pred svojim navijača u ABA ligi osigura i mjesto u ligi za dogodine. Svjestan je bio i trener Zadra, Ante Nazor, nakon završetka balade protiv C. zvezde da će vjerojatno za uspjeh u tom naumu biti potrebno donijeti dva boda sa sljedećeg gostovanja u Laktašima. Ipak je prvoplasirana momčad lige bila pretvrd orah za njegovu momčad i nakon ovakvog poraza nema se što posebno zamjeriti igračima, no ipak je iskritizirao jedan njihov nedostatak dodatnog napora kako bi se u nekoj teoriji razvijala situacija tijekom utakmice u povoljnijem smjeru po Zadar.
– Čestitao bih pobjedniku. Pokazali su veću klasu od nas. Iako je velika razlika u kvaliteti osjetna nadali smo se potajno da ćemo uspjeti okrenuti konačni ishod na našu stranu. Nije bilo pak ekstra napora ni što se tiče obrane, ni skoka ni tranzicije. Kad se tako suprostaviš ovakvom protivniku onda nije ni čudo što smo u konačnici deklasirani. Trebali smo odgovarati na njihovu igru još jače i čvršće, no izgleda su moji igrači previše bili impresionirani protivnikom – kazao je Nazor nakon poraza u utakmici u kojoj je osim Littlea zakazala praktički cijela svlačionica.
Iako se nešto pitalo i kvalitetnog protivnika Splićanin je mišljenja da se moglo puno bolje.
– Nije nas služio šut kako smo se nadali, no htjeli smo tražiti lagane poena i nadrčavati protivnika s kojima bi se uspjeli razigrati. No, nismo odradili dobro defanzivni dio koji bi nam razvio trčanje u kontre i polukontre. Zvezda se kasnije razigrala i bilo je nemoguće stizati takvu momčad koja je kvalitetom miljama ispred nas – zaključio je Nazor dok je gostujući trener Milan Tomić zadovoljan posebno bio trećom četvrtinom u kojoj su njegovi igrači zabili čak 35 poena.
– U prve dvije četvrtine smo se dosta mučili i nismo dobro čitali napad Zadra. U trećoj četvrtini mislim da smo odigrali puno agresivnije u napadu i dali smo dosta poena iz tranzicije što me posebno veseli. Zabili smo tada čak 35 poena i uspjeli riješiti pitanje pobjednika puno ranije od očekivanog. Znam da smo davno riješili jedinicu pred doigravanje, no morali smo biti pošteni prema svima i kako priliči Crvenoj zvezdi moramo igrati ozbiljno do posljednjeg kola – kazao je Tomić.