Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Božinović: “Zatvaranje škola, vrtića i fakulteta u ovom trenutku nije opcija”

10.03.2020. 14:56


Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak da zatvaranje škola, vrtića i fakulteta u ovom trenutku nije opcija za Hrvatsku.


"To nije u ovom trenutku opcija za Republiku Hrvatsku", rekao je Božinović novinarima komentirajući poziv Stožera civilne zaštite Istarske županije da se što prije donese odluka o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja, te da se zatvore vrtići i škole i Sveučilište u Istarskoj županiji.
Božinović je nakon sastanka HDZ-ova tima "Odvažno za Hrvatsku" kazao da su županijski stožeri civilne zaštite organizirani i formirani po istom obrascu kao i Nacionalni stožer, stoga, oni mogu donositi takve odluke i ne moraju čekati nikoga drugog. 
Kao i u Europi, i u Hrvatskoj je od regije do regije razlika u ugroženosti koronavirusom. Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana razgovara o tim stvarima i donosi pravovremene odluke, mjere i preporuke, poručio je.    
Vezano uz unutarstranačke izbore u HDZ-u, Božinović, koji je glasnogovornik Plenkovićeva tima "Odvažno za Hrvatsku", ustvrdio je da se sve što se događa u kampanji odvija po planu, a reakcija članstva je izuzetno dobra.
Rejting HDZ-a ruše oni koji dovode u pitanje rezultate Vlade
"Vidi se da je tim pripremio kvalitetan program, ljudi na njega dobro reagiraju i sigurni smo da će to na kraju biti pobjeda cijeloga tima. Do sve više članova HDZ-a dolaze prave i istinite informacije, koje svjedoče o vrlo dobrom radu Vlade i HDZ-a pod vodstvom Andreja Plenkovića", kazao je.
Na upit o rejtingu HDZ-a, koji po rezultatima anketa stoji slabije od SDP-a, Božinović je ocijenio kako na to utječe i to što vodstvo suparničkog tima "Opcije za promjene" dovodi u pitanje konkretne rezultate Vlade i HDZ-a pod Plenkovićevim vodstvom. 
"Naravno da se to mora odraziti na javnu percepciju kada je u pitanju HDZ. Međutim, unatoč svemu pokazujemo da vrlo čvrsto upravljamo procesima u državi, da se nosimo s kriznim situacijama i zbog toga je HDZ još uvijek na razini statističke pogreške u odnosu na SDP. Siguran sam da će se 16. ožujka to sve početi lagano mijenjati i stvari će dolaziti na svoje mjesto", poručio je.
Na pitanje o mogućoj koaliciji s Miroslavom Škorom, podsjetio je na svoju raniju izjavu kako pitanje koalicija nije pitanje političkih programa – to se otvara tek nakon parlamentarnih izbora, kada se vidi tko je koliko dobio. Naš je interes da HDZ, koji će samostalno izaći na izbore, osvoji što više glasova, kaže Božinović.