Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

[FOTOGALERIJA] “Plenkoviću velika ti hvala, primite pozdrave Vukšićkih bećara…”

10.03.2020. 20:51


U tijeku je unutarstranačka kampanja u HDZ-u, članstvo u nadolazeću nedjelju odlučuje o tome tko će voditi stranku iduće četiri godine. Pod geslom "Odvažno za Hrvatsku" predsjednik stranke Andrej Plenković u utorak je bio na zadarskom području. Prije predstavljanja programa u Zadru sa svojim je timom obišao Benkovac i Škabrnju.
– "Plenkoviću, Plenkoviću velika ti hvala, primite pozdrave Vukšićkih bećara …", jedan je od stihova s kojima je pjevačka skupina Vukšićki bećari iz Vukšića dočekala čelnog čovjeka HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića koji je došao u pratnji ministra branitelja Tome Medveda, kandidata za zamjenika predsjednika, te Branka Bačića, i Zdravke Bušić, kandidata za dopredsjednike, kao i prvog zadarskog HDZ-ovca Božidara Kalmeta, župana Božidara Longina, saborske zastupnice Grozdane Perić, državnog tajnika Josipa Bilavera i dr.


Skupovi na otvorenom
Predizborni skup se pred oko 200 članova HDZ-a održao u dvorištu energetski obnovljenog Vatrogasnog doma. Program je vodio Mihovil Mijo Brkić.
– Više su u posljednjih četiri godine napravilo nego od Domovinskog rata zahvaljujući Vladi RH i premijeru Andeju Plenkoviću. Prvo je Zakon o državnoj imovini koji nam je omogućio da državno zemljište koristimo za infrastrukturne projekte, a drugo Zakon o fiskalnoj odgovornosti, naglasio je Tomislav Bulić, gradonačelnik.
– Kao novog-starog predsjednika HDZ-a očekujemo vas u Benkovcu 18. ožujka, na proslavi 30 godina utemeljenja HDZ-a Benkovca i neuspjelog atentata na predsjednika Tuđmana, pozvao je Bulić.


Pobjeda cijelog tima
U Škabrnji su im se pridružili i generali Damir Krstičević i Ante Gotovina, koji su s timom Andreja Plenkovića i visokim HDZ-ovim dužnosnicima kod spomen-obilježja masovne grobnice kod osnovne škole te kod spomenika dr. Franji Tuđmanu zajednički položili vijenac i zapali svijeću.
– Očekujem pobjedu cijelog tima na izborima u nedjelju, kazao je Plenković te nastavio:
– Dijelimo istu viziju i smjer stranke, to je ono što povezuje naš tim. I ta poruka je sadržana i u našem programu utemeljenom na svim našim vrijednostima, vrijednostima državotvornosti, domoljublja, narodnjaštva i kršćanstva, baštini prvog predsjednika Tuđmana, vrijednostima Domovinskog rata, nezamjenjivoj ulozi hrvatskih branitelja za našu slobodu i svemu onome što smo radili proteklih 30 godina skupa. I u pogledu jačanja demokracije, izgradnji institucija, razvoja gospodarstva, poboljšanje uvjeta i kvalitete hrvatskog naroda i svih naših sugrađana, poručio je Plenković.
Domaćin u Škabrnji je bio Nediljko Bubnjar, načelnik, dok je dobrodošlicu poželio Marko Ivković, predsjednik škabrnjskog HDZ-a.
 
 
 




Bez rukovanja, dočekao ih alkohol za dezinfekciju
Sve nazočne na skupovima u Benkovcu i Škabrnji na stolu dočekale bočice s alkoholom za dezinfekciju zbog suzbijanja zaraze od koronavirosa. Štoviše, Plenković se nije s nikim rukovao, tek se s zagrlio s generalom Gotovinom.
– Strogo se držimo higijenskih uvjeta. Pranje ruke i dezinfenkcija s maramicama najvažnije su upute svih zdravstvenih vlasti, a na skupovima se tijekom kampanje uopće ne rukujemo, da se smanje rizici. Nije me strah, ali je ovo jako ozbiljna situacija s puno svojih aspekata – zdravstvenih, ekonomskih, financijskih, akumulira se sve. Puno je izazova pred nama, kaže Plenković.


Prvi zadatak premijera u Škabrnji
Na skupu u Škabrnji na trgu dr. Franje Tuđmana Plenkovića i njegov tim je također dočekala pjesma, ovog puta u izvođenju KUD-a Škabrnje.
– Premijeru, evo što vas čeka kad pobijedite, završetak ove zgrade nove općine i memorijalne sobe Domovinskog rata, zatražila je jedna od folklorašica, što je Plenković popratio sa smiješkom i pljeskom.