Grad Zadar definitivno prestaje financirati NK Zadar s.d.d.

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Direktor Damir Knežević potvrdio primitak dopisa koji mu je uputio gradonačelnik Branko Dukić
Trenerima Škole nogometa su ponuđeni uvjeti za prelazak u HNK Zadar, sukladno zakonskim okvirima i potrebama škole nogometa u HNK Zadar. U tijeku su analize i koordinacija aktivnosti sa stručnim službama Hrvatskog nogometnog saveza, u vezi s funkcioniranjem i aktivnostima radne zajednice i trenera seniorskog pogona. Ovo se odnosi i na moj budući eventualni angažman - kazao je Knežević
Zvonko Kucelin
PROSLIJEDIO ODGOVORE GRADONAČELNIKA - Damir Knežević

Kao što je poznato situacija oko budućnosti Nogometnog kluba Zadar velika je neponanica. Na stranicama Zadarskog lista već smo u više navrata izvještavali o aktualnostima koje su vezane uz nekada respektabiljnog hrvatskog prvoligaša koji se trenutačno natječe u Trećoj HNL jug. Početkom ove godine Damir Knežević, direktor NK Zadra s.d.d., igračima i trenerima, kako prve momčadi, tako i onima koji su zaposleni u Školi nogometa NK Zadar objavio je da je upitno buduće financiranje od strane Grada Zadra, vlasnika većinskog paketa dionica. Igrači i stručni stožer potom su bili kod gradonačelnika Branka Dukića koji je tada navijestio pronalazak rješenja o budućoj potpori. Treneri Škole nogometa NK Zadra gradonačelniku su poslali dopis na koji je on odgovorio prošloga tjedna. Potaknuti ovim događanjima direktoru Damiru Kneževiću uputili smo dopis putem službenog maila s pitanjima o budućem djelovanju NK Zadra, kao i novoosnovne udruge HNK Zadar, na koji je on vrlo brzo poslao odgovore. Prenosimo ih u cijelosti kao i dopis upućen od gradonačelnika prema trenerima Škole nogometa, koji nam je na naš upit, također dostavio direktor Knežević.

Stav gradonačelnika

Jesu li istiniti napisi u medijima da vam je gradonačelnik Branko Dukić uputio dopis u kojem vas izvještava da će financijska potpora koju je do sada imao NK Zadar s.d.d. u buduće biti usmjerena prema novoosnovanoj udruzi HNK Zadar?
- Gradonačelnik Branko Dukić mi je predao svoj odgovor na pisani upit kojeg su mu poslali treneri i zaposlenici NK Zadra s.d.d. i taj odgovor sam im proslijedio. U odgovoru je navedeno da Grad više ne može osigurati svrhovito i namjensko trošenje proračunskih sredstava, ukoliko se financiranje obavlja preko postojećeg sportskog dioničkog društva. Naime, osim loše financijske situacije NK Zadra s.d.d.i nagomilanih dugovanja, koja su i pravno upitna, dodatna zapreka funkcioniranju Kluba je i disperzirana vlasnička struktura, koja Gradu onemogućava da sa svojih 41% dionica donosi bilo kakve statutarne odluke, prvenstveno u pogledu pronalaska privatnih strateških partnera i sponzora, bez kojih je postojanje današnjih profesionalnih nogometnih klubova teško zamislivo. U nastojanju da razriješi tu situaciju, kao i zbog dugoročnog strateškog opredjeljenja za izgradnju kvalitetnog nogometnog kluba, utemeljenog na jakom omladinskom pogonu, Grad je potaknuo osnivanje udruge građana, koju će financirati i koja će u budućnosti biti nositelj tog pogona. Jedino na ovaj način, Grad Zadar u budućnosti može osigurati zakonito, svrhovito i namjensko financiranje.

Budućnost trenera i djece

Hoće li svi treneri iz Škole nogometa NK Zadar preći u HNK Zadar i jeste li im to već ponudili? Također nas interesira hoće li i radna zajednica, tj. treneri prve momčadi, igrači, kao i vi osobno biti zaposleni i na plaći HNK Zadar?
- Trenerima Škole nogometa su ponuđeni uvjeti za prelazak u HNK Zadar, sukladno zakonskim okvirima i potrebama škole nogometa u HNK Zadar. U tijeku su analize i koordinacija aktivnosti sa stručnim službama Hrvatskog nogometnog saveza, u vezi s funkcioniranjem i aktivnostima radne zajednice i trenera seniorskog pogona. Ovo se odnosi i na moj budući eventualni angažman.
Na koji način će funkcionirati Škola nogometa NK Zadar, tj. ostaju li djeca članovi istog kluba kao i do sada kako bi se normalno nastavili natjecati u dosadašnjim ligama. Također nas zanima na koji, tj. čiji račun će djeca uplaćivati novac i hoće li NK Zadar s.d.d uz nadoknadu koristiti usluge HNK Zadar, tj. trenera koji će tamo biti zaposleni?
- Članovi Škole nogometa, to jest ekipe koje se natječu ostaju u dosadašnjim natjecanjima. Djeca će članarine uplaćivati na račun one udruge čiji budu članovi, a to je njihov izbor, odnosno izbor njihovih roditelja (u skladu s člancima 4. i 30. Zakona o udrugama (NN.74/2014; NN 98/2019). Ukoliko se pokaže potreba i ukoliko se procijeni da je to optimalni način organizacije treninga, NK Zadar s.d.d može uz nadoknadu koristiti usluge HNK Zadar, tj. trenera koji će tamo biti zaposleni - kazao je Damir Knežević, direktor NK Zadra.

O ŠKOLI NOGOMETA NK ZADAR

»Članovi Škole nogometa, to jest ekipe koje se natječu ostaju u dosadašnjim natjecanjima. Djeca će članarine uplaćivati na račun one udruge čiji budu članovi, a to je njihov izbor, odnosno izbor njihovih roditelja (u skladu s člancima 4. i 30. Zakona o udrugama (NN.74/2014; NN 98/2019)«

O »NAJMU« TRENERA HNK ZADAR

»Ukoliko se pokaže potreba i ukoliko se procijeni da je to optimalni način organizacije treninga, NK Zadar s.d.d može uz nadoknadu koristiti usluge HNK Zadar, tj. trenera koji će tamo biti zaposleni«

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno