Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

IVAN SIRIŠČEVIĆ: “Imao sam osjećaj da što god bacimo prema košu da će ući”

10.03.2020. 09:56


Na Višnjiku su protekli tjedan funkcionirali po sistemu hladno-toplo. Hladan tuš svojim navijačima priredili su u petak kada su u Velikoj Gorici upisali treći poraz u HT Premijer ligi s nimalo blistavom igrom dok je toplije oko srca svima u Krešinom domu bilo dva dana poslije kada je doslovno istorpedirana Koper Primorska s 20 poena razlike. Zadrani su zamalo dohvatili stotku, a čak su 63 poena ubacili u prvih 20 minuta od čega je 36 stiglo nakon šutova izvan linije 6.75 m. Gotovo savršena predstava u prvom poluvremenu pokazala se dovoljnom za upisivanje šeste pobjede u regionalnoj ligi koja bi u slučaju pobjede na gostovanju u ponedjeljak kod Crvene zvezde mogla dobiti svoje puno značenje.


Drugi su povukli
Uz dva boda koja su nasušno trebala momčadi s Višnjika odlična vijest je da su Koprani pali bez čak trojice bitnih igrača. Kapetana Ive Ivanova nema od završnice kupa, Stefan Fundić koji je u odličnoj formi u zadnje vrijeme slomio je srednji prst lijeve šake dok je najbolji strijelac Bryon Allen odlukom trenera Danijela Jusupa stavljen na led zbog nediscipline. No, unatoč tom velikom hendikepu Zadrani su pokazali da imaju itekako unutarnje rezerve. U izostanku glavnih vedeta iskočili su zato drugi, a posebno se to odnosi na Bashira Ahmeda koji se pridružio ove sezone standardno pouzdanima: Gilbertu, Vukoviću i Mavri. Uz tu četvoricu veseli i veliki doprinos splitskog šutera Ivana Siriščevića koji je konačno pronašao svoj ritam pogodivši četiri trice iz šest pokušaja te je utakmicu s Primorskom zaključio s 13 poena u 24 minuta provedenih na terenu.
– Otvorilo nam se. Imali smo imperativ pobjede i cilj je bio pred Primorsku doslovno napraviti sve što je u našoj moći kako bi i dalje održali nadu za ostankom živom. Bacili smo sve karte na stol iako nam nisu išli u prilog izostanci ponajboljih igrača. No, i bez Ivanova, Fundića i Allena uspjeli smo uzeti pobjedu. Ispalo je na kraju lagano, ali nije tako djelovalo na terenu – prokomentirao je Siriščević odličnu večer svojega tima u zadnjoj abaligaškoj domaćoj utakmici. Prezentirali su u okrnjenom sastavu možda čak najbolju igru u posljednje vrijeme, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme kada su izvan perimetra gađali nevjerojatnih 75 posto. Pogodili su 12 trica iz 16 pokušaja i bio je dojam u tom dijelu utakmice da tko god uputi šut jednostavno ne može promašiti.
– Drugi su igrači morali povući i pokazalo se da imamo širinu. Šutovi su ulazili od početka utakmice. Imao sam osjećaj da što god bacimo prema košu da će ući i stvarno je super da je tako ispalo.


Šansa uvijek postoji
Dva dana prije Primorske nije baš sve bilo tako bajno protiv Gorice. Kako objasniti te velike oscilacije? Je li problem možda u motivaciji iako se ne može za Goricu kazati da je neka nižerazredna momčad. Ipak su Sesarovi igrači u tjedan dana razmaka uzeli skalp Ciboni pa Zadru.
– Takve utakmice se uvijek događaju i događat će se. Protiv Gorice nije lako igrati jer je vidljivo da imaju svoj sistem i ako nisi sto posto unutra teško je protiv jedne takve kompaktne momčadi doći do pobjede. Nije lijepo gubiti od bilo koga, ali mislim da na kraju takav poraz ne bi trebao imati puno utjecaja na našu poziciju do kraja osnovnog dijela domaćeg prvenstva iako je još dosta ostalo do doigravanja.
Kako će onda Zadar uspjeti doći do pobjede kod Euroligaša C. zvezde u zadnjem kolu ABA lige ako ne mogu dobiti Goricu na strani? Inače ove sezone Zadar je na gostovanjima totalno drugačija momčad u odnosu na domaće utakmice. Dokaz toj tezi je da ste jedina momčad u regionalnoj ligi koja još uvijek nije upisala nijednu gostujuću pobjedu.
– Planirati pobjedu na gostovanju kod Zvezde je uistinu nezahvalno. No, to ne znači da se ne smijemo nadati i da ne smijemo pokušati ostvariti pothvat. Sve je moguće i šansa uvijek postoji. Istina je da smo na strani ove sezone katastrofalni, ali samo jedna pobjeda u gostima, ova protiv C. zvezde bi sve popravila. Nitko sretniji od nas da se tako nešto dogodi. Idemo u Beograd u ponedjeljak pokušati spasiti cijelu sezonu pa što bude – zaključio je Siriščević.
 




Povratak na pravi kolosijek nakon ozljede


Siriščević je ovo ljeto stigao na Višnjik kao veliko pojačanje i igrač koji je trebao ponajprije svojim golemim iskustvom igranja u mnogim klubovima biti pravi dodatak na pomlađeni roster Zadra. Krenuo je u sezonu tada pod Antom Nazorom s dvije solidne predstave kontra Budućnosti i Krke kojima je ubacio 14 i 17 poena, ali je nakon toga nekako sve krenulo nizbrdo. Otišao je Nazor, stigao je Jusup dok se na sve to još malo poslije nakalemila ozljeda pete koja ga je bacila doslovno unatrag što se tiče trenažnog procesa kao i forme općenito.
– Došao sam kao pojačanje, no dogodila se poslije utakmice protiv Igokee u Laktašima ta ozljeda plantarne fascije koja zapravo i nije toliko strašna koliko je zapravo poželjno mirovati i čekati da se povuče. No, silom prilika kroz sezonu sam morao u više navrata prekidati mirovanje i vraćat se u pogon što je sve u biti pogoršalo stanje. Ta bol u peti nije odlazila i bez obzira što se može igrati preko nje teško je bilo vratiti se na pravi kolosijek. Nadam se da je to sve iza mene i da sam konačno sposoban pružati ono što se od mene očekuje, a mislim da mogu puno – kazao je Siriščević.