Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

»Djevojka koja obećava« redateljice Emerald Fennell

10.03.2021. 09:24


Putovanje filmskim svijetom u zadarskoj Kino Zoni, započeto 2019. obnovom ljetnog kina nakon gotovo 40 godina, došlo je do svoje 100. postaje! Jubilej će biti obilježen danas, 10. ožujka u 20 h, projekcijom izvanredne crnohumorne triler drame »Djevojka koja obećava« u Kazalištu lutaka Zadar.
»Zahvaljujemo na povjerenju i podršci dragoj publici diljem Zadra i Zadarske županije, ali i šire. Sigurni smo kako ćemo zajedno izdržati ova izazovna vremena te se i u budućnosti nastaviti veseliti novim čarolijama iz svijeta sedme umjetnosti, gostovanjima i ostalim prikladnim manifestacijama,« poručuju organizatori.
Cassie Thomas je 30-godišnjakinja koja s roditeljima živi u Ohiu. Godinama ranije studirala je na medicinskom fakultetu, no nakon što je njezinu najbolju prijateljicu Ninu Fisher silovao njihov školski kolega Al Monroe, a školski i pravni sustav nisu ništa poduzeli po tom pitanju, Nina i Cassie napuštaju fakultet. Nina je nedugo potom počinila samoubojstvo, a kako bi spriječila da se slične stvari dogode i drugim djevojkama, Cassie pohodi noćne klubove gdje glumi opijenost kako bi što lakše privukla seksualne predatore…
Režiju i scenarij filma potpisuje zapažena britanska glumica Emerald Fennell koja se, uz glumački, proslavila i scenarističkim radom na hit seriji »Ubijajući Eve«, a glavnu ulogu tumači fantastična Carey Mulligan, nedavno ovjenčana priznanjem za najbolju glumicu od ceha američkih kritičara. »Djevojka koja obećava« dosad je prikupila čak 70 (!) nagrada i 144 nominacija te je jedan od najvećih favorita na nadolazećom Oscarima.
Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.
Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.