Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

I bez udarnog trojca neokrznuti kroz Dubravu

10.03.2021. 09:01


Treći krug HT Premijer lige košarkaši Zadra su otvorili s pobjedom 94:77 na gostovanju kod Furnira. Iako se radilo o dvoboju prve i pretposljednje hrvatske momčadi nije se pred početak ove utakmice činilo da Zadrane očekuje lagan posao, ponajviše zbog činjenice da je Ivan Perinčić odlučio odmoriti svoje dvije udarne igle Dominika Mavru i Chinanua Onuakua dok je zbog ozljede nedostajao i treći ovosezonski as s Višnjika Justin Carter. Tako da se strateg Zadra suprostavio domaćinu s tek deset igrača u zapisniku i intrigantno je bilo za vidjeti kako će taj njegov sužen sastav odigrati kontra Dubravaša koji su se i u prva dva njihova međusobna ogleda ove sezone pokazali tvrdim orahom. No, ispalo je da »plavi« uopće nisu imali zašto strahovati jer su konačno na svoje došli tzv. rezervisti koji su zbili svoje redove i pokazali dobru igru, pogotovo u napadu te su na kraju relativno lako stigli do nova dva boda održavajući vodstvo tijekom cijelog susreta.


Brala i Paponja
Već je po prvim minutama bilo jasno da Perinčićevi igrači neće kalkulirati s igrom na pola gasa, a dobru napadačku večer najavio je Kodi Justice s tri dalekometna ubačaja kojem se pridružio i Palokaj s jednom tricom te je Zadar vrlo rano pobjegao na pet viška (8:13). Isto odstojanje je ostalo i po završetku prve dionice (22:27), a u tom razdoblju vrijedi spomenuti dobre role Junakovića i Kraljevića dok su kod domaćina u prvih 10 minuta najviše pokazali Sudanac Puou i Amerikanac Isabell s iskombiniranih deset koševa. U drugu četvrtinu je Perinčić krenuo s najmlađima, Bralom i Paponjom, a oni su mu uzvratili na najbolji mogući način s dvoznamenkastim vodstvom (22:32). Pokazalo je tih nekoliko minuta s Paponjom i Bralom da su i u mnogim prijašnjim ovakvim utakmicama sa slabijim protivnicima trebali više participirati u igri, a koliko su golobradi članovi Zadra doprinijeli rezultatskom progresu potvrdit će minute nakon njihovog izlaska s terena u kojima je Furnir skoro uspio otopiti stečenu prednost. Do poluvremena je domaći sastav zaigrao puno bolje, proradio im je najubojitiji igrač Pandurić koji je uz pomoć Majića i Isabella potpuno vratio rezultatski egal (43:46).


Potvrda u četvrtoj
Ipak, povratak s odmora donio je novi nalet gostiju koji su preko Kraljevića i Bursaća dohvatili dotad najvećih plus 11 (43:54) i djelovalo je da su stvari polako počele sjedati na svoje mjesto. No, morali su Perinčićevi igrači još jedanput lomiti protivnika jer je Furnir ekspresno uzvratio zahvaljujući Jerkoviću i tako se ponovno našao na samo tri minusa (63:66). Srećom, u zadnjem napadu treće dionice Jordano je ubacio tricu za 63:69 na što se nadovezao na otvaranju završnih 10 minuta i mladi Paponja, a konačnu potvrdu da će bodovi prema Višnjiku donio je Jordano s košem i dodatnim za 63:75. Potom je svoju porciju koševa isporučio i Justice tako da je u zadnjih pet do šest minuta jedina nepoznanica bila s kolikom razlikom će Zadrani upisati svoju 19. pobjedu. Za nju se najzaslužnijim pokazao Junaković koji je upisao dvostruko-dvostruki učinak sa 17 poena i 11 asistencija čemu je pridodao i tri skoka. Justice je ubacio 16 dok su još dvoznamenkasti bili Jordano i Palokaj koji su ubacili svaki po 12 te Kraljević koji je zabio 11 koševa. Kod domaćina se najefikasnijim pokazao Ante Smolić sa 17 ubačaja.




FURNIR                     77
ZADAR                      94
(22:27, 21:21, 20:21, 14:25)
ZAGREB – Sportska dvorana Dubrava. Bez gledatelja. Suci: Bojan Kruljac, Josip Mikulić i Boris Hartman.
FURNIR: Vlahovec, Pandurić 9, Vujić, Perić 3, Isabell 14, Nazor, Majić 12, Smolić 17, Šola, Jerković 15, Puou 7, Ljubičić. Trener: Jeronimo Šarin.
ZADAR: Paponja 3, Jordano 12, Justice 16, Palokaj 12, Brala 3, Vuković 9, Bursać 8, Junaković 17, Planinić 3, Kraljević 11. Trener: Ivan Perinčić.


HT PREMIJER LIGA
Raspored 24. kola: Zadar – Alkar (13. ožujka, 19 sati), Sonik Puntamika – Adria Oil Škrljevo (16. ožujka), Cibona – Šibenka, Split – Vrijednosnice Osijek, Gorica – Zabok, Hermes Analitica – Furnir.