Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vidikovac do daljnjega neuredan i neugledan

Autor:

09.04.2008. 22:00
Vidikovac do daljnjega neuredan i neugledan


Negativne reakcije građana na ovaj slučaj nisu rijetke, a većina ih se slaže kako bi uz minimalni trud prostor mogao postati jednim od najljepših u Zadru
Posljednjih nekoliko godina Zadar se konstantno uređuje, a svjedoci smo brojnih građevinskih radova i uređenja prirodnih površina, čime je Zadar s godinama poprimio sve atribute jednog urbanog i turističkog središta.
No, još uvijek postoje i područja kojima je potrebno uređenje, a to se najčešće očituje kroz negodovanje građana, koji u želji za što ljepšim i urednijim gradom i javno izražavaju nezadovoljstvo napuštenim i neuređenim prostorima.
Ovoga puta riječ je o zadarskom Vidikovcu u Ulici Hrvatskog sabora, mjestu s najljepšim pogledom, mjestu pred kojim se Zadar prostire u cijeloj svojoj ljepoti, a koje je unatoč tome ogoljeno i neuređeno.
Negativne reakcije građana na ovaj slučaj nisu rijetke, a većina ih se slaže kako bi barem malo urednija površina, opremljena s nekoliko klupa i kanta za smeće, lako mogla postati jedan od najljepših prostora u Zadru. Zaista je žalosno da prostor na lokaciji poput ove stoji neiskorišten, a očito je da bi na vrlo jednostavan način uistinu mogao postati neprocjenjivo bogatstvo grada.
Boris Artić, zamjenik pročelnice Ureda Grada, pojašnjava kako su u Gradu odavno upoznati s ovim problemom, no s obzirom da Grad nije vlasnik zemljišta nije u mogućnosti samostalno njime raspolagati.
– Taj prostor na Vidikovcu je privatno vlasništvo i već nekoliko puta smo pokušali postići dogovor s vlasnikom o otkupu zemljišta, no to je uvijek bilo bezuspješno. Imali smo namjeru tamo postaviti barem nekoliko klupa, no činjenica je da se privatno vlasništvo ne može otuđiti, pa će tako i Vidikovac još neko vrijeme ostati ovakav kakav je sada, pojasnio je tako Artić sve činjenice zbog kojih je ovaj prekrasan prostor za sada nemoguće staviti u funkciju, koja bi mu dala potpuni smisao.