Darovi, druženje i pjesma za 18 starijih Poličana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Posjet starijima organizirali su djelatnici Općine i djeca iz Osnovne škole Poličnik koja su pripremila i prigodni program

U blagdanskim danima Općina Poličnik  već šestu godinu tradicionalno  pred Božić i Uskrs organizira  posjet domovima za stare i nemoćne u Zemuniku, Zadru i  Sv. Frani, a posjećuju se i korisnici Centra za socijalnu  skrb, Udruga slijepih i  oštećena sluha te im se uručuju  prigodni blagdanski darovi.  Darove su uručili djelatnici  Općine i djeca iz Osnovne škole Poličnik koja su i pripremila  prigodni program. Općina Poličnik za darove u uskrsnoj akciji odvojila je 20.000 kuna.

- I ove godine posjećujemo  domove za stare i nemoćne i  svim udomiteljima, kojih je 18  na području naše općine,  uručujemo uskrsnu košaricu u  iznosu od oko 500 kuna. Dakako, nismo zaboravili ni djecu  s poteškoćama u razvoju,  Udrugu slijepih i žitelje  oštećena sluha kojima ćemo  uručiti jednokratnu novčanu  pomoć, naglasio je općinski  načelnik Davor Lončar, dodajući da je skrb o socijalno  najugroženijima jedan od  općinskih prioriteta.

Za sve katolike Crkva u korizmenom vremenu propisuje  "molitvu, post i dobra djela".  Svi su, dakle, pozvani da u  korizmi nešto posebno naprave, da zaoru neku osobitu  brazdu svoga života i posiju  novo sjeme u svoje dane, mjesece i godine. Tko je dobro  iskoristio korizmu, taj postaje  iskusni kršćanin, vjernik i čovjek. Tako Uskrs na kraju korizme postaje ne samo slavlje  Isusova uskrsa i nade u naš,  nego također novi početak,  proljeće vlastitog života, proljeće zdravlja, humanosti i plemenitosti.

Obilazeći štićenike pored  općinskih predstavnika razdragani osmoškolci predvođeni učiteljicom Jadrankom  Tokić i č.s. Fidelis predstavili  su se igrokazima i uskrsnim  pjesmama. Zajedničko  druženje izuzetno ih je obradovalo, ispunilo uskrsnom radošću. Radosno pjevajući i  družeći se sa svojim starijim  sumještanima i općinskim  žiteljima, kažu, poželjeli su da  ovaj dan u blagdanskom  ozračju potraje što duže.

- Donosimo vam dašak razdraganosti i pregršt pjesama  školske djece kako bismo zajedno s vama podijelili radost  uskrsnih blagdana. Učiniti  nešto za druge i učiniti jedno  dobro djelo, savjeti su koji su  nam u predblagdansko vrijeme itekako potrebni, rekla je u  prigodnom slovu Jadranka Grgurica, općinska tajnica, dodajući kako su ovakvi posjeti  već postali tradicionalni zbog  izuzetnog razumijevanja  općinskog čelništva koje vodi  skrb o svim žiteljima, od vrtićke dobi do umirovljenika.

Domaćin Poličanima bila je  ravnateljica Davorka  Krnčević. Po reakcijama korisnika doma iz Općine Poličnik i ostalih korisnika mogli  smo vidjeti da su oni duboko  dirnuti njihovim posjetom kao  jednim znakom da je Poličanima stalo da starih i nemoćnih,  koje društvo ponekad i zaboravi.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno