Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ivo Kotlar pronađen mrtav

Autor: Suzana Bandić

09.04.2009. 22:00
Ivo Kotlar pronađen mrtav


Beživotno tijelo Ive Kotlara pronašli su pripadnici zadarskog GSS-a u napuštenoj i ruševnoj kamenoj kući nasuprot crkvice Sv. Frane koja se nalazi na cesti od Obrovca prema Tulovim gredama
Ivo Kotlar (80), zvani  Đovana čiji je nestanak u srijedu  policiji prijavila obitelj u petak je  oko 11.30 sati pronađen mrtav na  području Velebita u predjelu  Podprag. Njegovo beživotno tijelo pronašli su pripadnici zadarskog GSS-a u napuštenoj i  ruševnoj kamenoj kući nasuprot  crkvice Sv. Frane koja se nalazi na  cesti od Obrovca prema Tulovim  gredama.
Zadarska policija izvijestila je  kako je riječ o suicidu, a neslužbeno doznajemo da se Kotlar  objesio konopcem o gredu kuće.
Tako je intenzivna potraga Interventne postrojbe PU zadarske,  14 članova zadarske stanice  GSS-a potpomognuti helikopterima Hrvatske vojske koja je pokrenuta još u srijedu navečer kada je Kotlarova obitelj obavijestila policiju o njegovom nestanku,  jutros dala konkretne rezultate. 
Inače, Ivo Kotlar otac je zadarskog odvjetnika Franka Kotlara i Ardene Bajlo, predsjednice Trgovačkog suda u Zadru.  Bio je dugogodišnji zadarski biciklist koji je sudjelovao u brojnim biciklijadama i maratonima,  a osim toga Zadrani će ga pamtiti  i kao najstarijeg sudionika na  nedavno održanoj biciklijadi Zadar-Nin.
Motiv ovog tragičnog čina nije  poznat, no neslužbeno doznajemo kako je Kotlar iza sebe ostavio oproštajno pismo. Pretpostavlja se kako bi uzrok mogao  ležati u njegovoj tuzi zbog nedavne bratove smrti, a osim toga,  prije svega tri dana sahranjen mu  je i bliski prijatelj.