Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Car: Možemo pobijediti Cibonu

Autor: Roman Morović

09.04.2010. 22:00
Car: Možemo pobijediti Cibonu

Foto: Zvonko KUCELIN



Sva tri puta ove sezone Zadar je poražen u velikom derbiju. Može li sutra konačno do pobjede?
– Ušli smo u seriju koja nam je svima vratila samopouzdanje i mislim da ćemo spremni dočekati ovu utakmicu i pokušati pobijediti. Koliko vidim, Cibona u posljednje vrijeme ne igra baš uvjerljivo na utakmicama s jačim protivnicima. Možda je došlo malo i do zamora materijala, nisu više u top formi, ali sigurno će biti teška utakmica. Ipak, mislim da možemo pobijediti – kaže Marko Car, koji zna da glavna opasnost iz protivničkih redova prijeti od Gordona i Tomasa.
– Njih dvojica uvijek vuku momačad, ali imaju oni i dosta drugih rješenja. Pod košem su opasni Andrić i Vukušić, na vanjskim pozicijama su Bogdanović i Udrih, kvalitetni igrači koji su ove sezone već pokazali da znaju igrati dobru košarku.
Kako Zadar mora igrati da bi pobijedio?
– Kao i uvijek, naša se igra mora bazirati na čvrstoj obrani. Napad te jedan dan ide, drugi dan ne ide, ali ako odigraš čvrstu obranu mislim da će napad doći sam po sebi. Na posljednje dvije utakmice smo napadački bili dosta raspoloženi i sigurno da je lakše igrati kad te ide napad, ali moramo početi od obrane. Mislim da smo Zagreba dobili prije svega obranom, a kada smo vidjeli da protivnik ne može zabiti, dobili smo još više samopouzdanja pa nam se otvorilo i u napadu.
Podrška publika Zadru će biti itekako potrebna.
– Kada Cibona dolazi u Zadar uvijek se očekuje više gledatelja nego na ostalim utakmicama. Dolazi nam momčad s euroligaškim pedigreom, a mislim da bi i naši dobri rezultati u posljednje vrijeme trebali biti dovoljan mamac publici – zaključio je Car.