Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

I četvrti put svladati Kaštelane

Autor: Andrija Dešpoja

09.04.2010. 22:00
I četvrti put svladati Kaštelane

Foto: Sebastian GOVORČIN



Idemo u Kaštela odigrati onako kako bi i trebali i kako igramo u posljednje vrijeme. Bez ikakvog respekta, popusta ili neke nonšalancije – najvljuje Ivanov


Pred košarkašima Borik-Puntamike se danas nalazi gostovanje u Kaštel Starome kod fenjeraša Lige za ostanak, Kaštel galerije. Za Puntamičane ova utakmica znači tek sportski prestiž, jer su oni svoje brige oko ostanka već odavno prebrinuli dok domaći košarkaši imaju ogroman imperativ pobjede. Stoga se može očekivati žešća atmosfera nego inače u Kaštelima gdje će domaćin uložiti maksimalan napor kako bi posljednja dva kola Lige za ostanak dočekao u kakvoj-takvoj teoriji da se mogu izvući iz ponora A-2 lige. No, sve to treba ostvariti u minimalno 40 minuta na parketu gdje sudeći po posljednjim rezultatima Puntamičani se snalaze kao “ribe u vodi”. Kaštelani su ove sezone bile dobre mušterije “zelenima”, jer su tri puta morali priznati poraz, a po Ivi Ivanovu trebat će se svojski potruditi Kaštelani ako misle da ta rubrika pobjeda kod njih ne ostane prazna i nakon ovog susreta.
– Idemo u Kaštela odigrati onako kako bismo i trebali i kako igramo u posljednje vrijeme. Bez ikakvog respekta, popusta ili neke nonšalancije. Neovisno o tome da nam ta pobjeda i ne igra nešto posebno želimo dati sve od sebe i nastaviti ovaj lijepi niz pobjeda koji smo naslagali. Ostvarili smo ostanak, no i dalje imamo dosta motiva za pobjedu. Želimo završiti sezonu u pobjedničkom stilu, zadržati prvo mjesto u Ligi i to su dovoljni razlozi da ne bude nikakvih kalkulacija. Nismo kalkulirali protiv Dubrave i Šibenika, pa tako nema mjesta za tako nešto i protiv Kaštelana koji će sigurno biti maksimalno napaljeni na pobjedu.
Tri kola su ostala do kraja duge i naporne sezone koja je bila totalna nepoznanica na prvom okupljanju tamo još početkom kolovoza.
– Bio je vrlo neizvjestan ulazak u pripreme. Imali smo dosta novopridošlih mladih igrača, neki iskusniji su napustili klub i bilo je dosta škakljivo se baviti ikakvim predviđanjima o nadolazećoj sezoni. Mislim da smo u globalu odradili pravi posao, ostvarili smo zacrtani cilj ostanka u ligi, afirmirali su se neki igrači i stvorili smo odličnu podlogu za sljedeću sezonu u kojoj bi po svemu sudeći trebali ostati na okupu. Malo nas je bila poremetila kriza rezultata oko nove godine i kad smo nakon toga zaredali s pobjedama počeli smo igrati mnogo opuštenije te se to odmah osjetilo na rezultatu i općenito raspoloženju u klubu.
Raspored 8. kola: Kaštel galerija – Borik-Puntamika (subota, 18), Šibenik – Dubrovnik, Split – Dubrava.


 SVI MOGU BOLJE




Ivanov smatra da u ovoj momčadi Borik-Puntamike leži dosta rezerve, koja se pogotovo odnosi na mlade snage.
– Svi možemo biti još bolji, a sigurno ima potencijala u mlađim igračima koji su u posljednjim utakmicama pokazali da se na njih može najozbiljnije računati. Svaki igrač nam je potreban u rotaciji i trener Neven Plantak radi odličan posao dajući priliku svakom od njih. Najviše ipak veseli što se stvorila odlična atmosfera u svlačionici i na treninzima i onda nije teško pružati maksimum i na parketu.