Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

I u Puli nastaviti pozitivni niz

Autor: Drago Bajković

09.04.2010. 22:00
I u Puli nastaviti pozitivni niz

Foto: Vedran SITNICA



Cilj nam je što duže držati egal kako bi se nervoza kod domaćina povećala, a siguran sam da ćemo tijekom utakmice stvoriti nekoliko prigoda iz kojih ćemo ugroziti njihova vrata, kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


U 24. kolu Prve HNL Zadar gostuje u Puli. Nakon tri uzastopne pobjede prvoligaš sa Stanova vjeruje da pozitivan niz mogu nastaviti i na istarskom poluotoku. Kao što je poznato Zadrani u proljetnom dijelu prvenstva ne znaju za poraz, najprije su ostvarili tri remija, da bi nakon toga zaredali s tri pobjede. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare raspoloženje je bilo sukladno rezultatima, optimazm je prštao na sve strane. Po dobrom starom običaju prvi se novinarima obratio Josip Bajlo, sportski direktor Zadra.
– U posljednje tri utakmice zabilježli smo tri pobjede i logično je da u momčadi vlada odlična atmosfera. To se može vidjeti na svakom treningu. Vjerujemo da se i iz Pule možemo vratiti neporaženi i dat ćemo sve od sebe da to učinimo. Radio sam neke kalkulacije za preostalih sedam kola i vjerujem da možemo zadržati ovu poziciju na ljesatvici, dapače to je sasvim realno. U situaciji kada se ne zna koliko će klubova sljedeće sezone igrati u Prvoj HNL to bi nam donijelo mir i bili bi i dogodine sigurni prvoligaši – kazao je u uvodu sportski direktor.
Zadrov trener Dalibor Zebić više se u svo ovbraćanju bazirao na sljedećem gostovanju u Puli.
– U odličnom smo nizu i želimo ga nastaviti. Nema gledanja unazad, svjesni smo svega dobroga što smo ostvarili, ali znamo da svaka sljedeća utakmica nosi nove izazove. Smatram da i u Puli možemo nastaviti ovaj pozitivan niz. Da se razumijemo, možemo mi doživjeti i poraz od Istre 1961, ali kontinuitet igre koju smo do sada imali moramo nastaviti. To znači da na terenu moramo pružiti maksimum i koncentraciju, a onda najvjerojatnije neće izostati ni pozitivan rezultat. Imako dva gostovanja u nizu, najprije u Puli, pa zatim u Koprivnici. Neće nam biti lako, ali mjesta za optimizam itekako ima.
Zebić svoj optimizam djelomično gradi na ne baš uvjerljivim partijama Istre 1961 na svoim terenu.
– Istrijani svakako računaju na ova tri boda iz utakmice s nama jer su im neohodni u borbi za ostanak. Činjenica je da teže igraju na svom terenu nego na gostovanjima. Kod kuće su poraženi od Međimurja i Osijeka, a teškom mukom su svladali Sesvećane. Ništa to ne mora značiti, ali smatram da je to posljedica nervoze i pritiska jer da bi ostali prvoligaši moraju pod svaku cijenu pobjeđivati kod kuće. Mi smo kompletni i u odličnom raspoloženju i želimo iskoristiti tu njihovu nervozu. Najvjerojatnije ću Istri suprotstaviti sastav koji je igrao protiv Osijeka.
Ne misli Zebić svoju momčad postaviti u bunker na Verudi.
– Nema govora o nikakvom bunkeru. Igrat ćemo s dva napadača Santinijem i Terkešom što govori da se nećemo orijentirati isključivo na obranu našeg gola. Smatram da moramo postići barem jedan zgoditak kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Naravno, odigrat ćemo čvrsto prema nazad jer od dobre obrane polazi i opasan napad. Cilj nam je što duže držati egal kako bi se nervoza kod domaćina povećala, a siguran sam da ćemo tijekom utakmice stvoriti nekoliko prigoda iz kojih ćemo ugroziti njihova vrata.
Osvrnuo se Zadrov strateg i na momčad Istre 1961.
– Radi se o kvalitetnoj momčadi koju vodi Zoran Vulić, o čijim vrijednostima ne treba trošiti riječi. Vjerujem da će Vulić krenuti otvoreno s dvije špice Rocom i Šehićem, odmah iza njih će biti Traore. Smatram da će i “naš” Dragan Župan imati zapaženu rolu, a radi se nedvojbeno o vrlo kvalitetnom igraču. U svakom slučaju ću upozoriti svoje igrače na tu četvoricu, ali isto tako i na ostale jer nikada ne znaš od koga može zaprijetiti opasnost i tko može iskočiti u toj utakmici. U svakom slučaju sam optimist i ponavljam, vjerujem da se iz Pule možemo vratiuti neporaženi – kazao je na kraju jučerašnje “presice” Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Skočibušić, Puljić, Glumac, Maruna, Jerbić, Banović, Surać, Čuljak, Terkeš, Santini.


 MILIN: IDEMO SE NADIGRAVATI




Ako i ne krene u početnoj jedanaestorici iskusni Ferdo Milin sigurno će ući u nastavku utakmice u Puli.
– Idemo se nadigravati s Istrom. Nema nikakvog bunkera, igrat će se otvorena utakmica i vjerujem da ćemo se na kraju iz Pule vratiti neporaženi. Vjerujem da se ovaj pozitivni niz može nastaviti. Raspoloženje u momčadi je vrhuinsko, ako samo djelić toga prenesemo na travnjak, a nema razloga da tako ne bude, onda ćemo slaviti i u Puli.
Jeste li se čuli s bivšim suigračem Draganom Županom?
– Ovih dana se ne javlja na mobitel, vjerojatno na taj način traži mir uoči utakmice s bivšom momčadi – kazao je u kraćem razgovoru Milin