Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Marušić: Čiji san je ostvaren?!

Autor: Z L

09.04.2010. 22:00
Marušić: Čiji san je ostvaren?!

Foto: Filip BRALA



Izjava koju je direktorica dala uznemirila je i na neki način i povrijedila mene osobno kao općinskog načelnika, žitelje naše općine pa i šire kada je rekla “Da je došao taj dan kad je ostvaren san dug 40 godina”, da se zatvori cesta u predjelu zračne luke, piše načelnik Općine Zemunik Josip Marušić
“Pitamo se: čiji san?!
Suvišno je više napominjati značaj navedene ceste i nastojanje općine Zemunik da se problem oko zatvaranja ceste u predjelu Zračne luke iješi na obostrano zadovoljstvo.
Naime, prije 40 godina direktorica Zračne luke Zadar se nije niti rodila ili je bila vrlo mala, a cesta od Zadra preko Zračne luke izgrađena je za vrijeme Austro-ugarske, cesta kojom su od tog vremena pješice i zaprežnim kolima, pa do 07. 04. 2010. g. putovali naši Ravnokotarani, Bukovčani i šire.
Dakle, cesta je postojala i s njom se prometovalo prije nego što je izgrađena Zračna luka Zadar, i smeta nas kad se koristi terminologija da cesta prelazi preko rulne staze, jer isto nije i točno već da rulna staza prelazi preko ceste tj. Rulna staza presjeca cestu.
I dalje ostajemo pri mišljenju da se problem zatvaranja ceste u predjelu Zračne luke Zadar riješi na obostrano zadovoljstvo, a kako je Zračna luka Zadar I EU komisija za sigurnost prometa ispunila svoje zahtjeve, imamo strpljenja i čekamo realizaciju projekta izgradnje podvožnjaka , a razvoj Zračne luke Zadar naravno i dalje podržavamo”, kaže u svom priopćenju Josip Marušić, načelnik Općine Zemunik.