Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Veletržnica od danas ispred Bille

Autor: Anita Ćustić

09.04.2010. 22:00
Veletržnica od danas ispred Bille

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ovih smo dana iz Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave Zadarske županije dobili rješenje da prostor parkirališta kod Bille udovoljava minimalnim tehničkim uvjetima za rad Veletržnice, pojasnio je Vlatko Marušić
Na sudbinu zadarske Veletržnice, koja je godinama smještena na uglu Zagrebačke ulice i Ulice Hrvatskog sabora, utjecala je tamošnja izgradnja novog trgovačkog centra Supernova Zadar. Budući da su radovi na ovom gradilištu odmakli te se otvorenje novog trgovačkog centra očekuje na ljeto, veletržnica je već sad bila primorana na preseljenje. Iako je nova lokacija veletržnice poznata još od prije godinu dana, a riječ je o području takozvanog bivšeg kamenoloma “Put”, ovaj je prostor još uvijek u pripremi, zbog čega je za veletržnicu osigurano privremeno rješenje. Radi se, naime, o parkiralištu kod bivšeg trgovačkog centra Billa, a kako pojašnjava Vlatko Marušić, direktor Tržnice Zadar, rješenje za početak rada na ovoj lokaciji je ishodovano, zbog čega će veletržnica biti preseljena danas.
– Ovih smo dana iz Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave Zadarske županije dobili rješenje da prostor parkirališta kod Bille udovoljava minimalnim tehničkim uvjetima za rad veletržnice. Prije toga ona nije mogla biti preseljena, a na ovom će prostoru biti smještena najkasnije do kraja godine, do kada će se sigurno smjestiti na svoju stalnu lokaciju, odnosno područje bivšeg kamenoloma “Put”, pojasnio je Marušić, naglasivši da je ta konačna lokacija još uvijek u pripremi koju vrše investitori, odnosno tvrtka Granit kamenolom Zadar.
Kako se na sadašnjem prostoru veletržnice prema DPU gradi trgovački centar Supernova, tako je obaveza investitora bila da osigura zamjensku lokaciju i izgradi veletržnicu, a Grad Zadar je imao obvezu izgraditi pristupnu cestu koja će voditi od Suprenove do buduće veletržnice, zbog čega je do sad bilo nemoguće izvršiti njeno preseljenje na stalnu lokaciju.