Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ninjani uživali u duhovnim skladbama

09.04.2012. 22:00
Ninjani uživali u duhovnim skladbama


Koncert je otvoren prigodnom uskrsnom skladbom “Gospodin slavno uskrsnu”. Uslijedile su i ostale skladbe “Uskrsnu Isus doista”, “Radujte se kršćani”, “Uskrsnu pastir dobri”…


Obilježavanju završetka Velikog tjedna i blagdana Uskrsa pridružili su se i ninski tamburaši, članovi KUD-a Branimir. Oni su u ponedjeljak navečer u prepunoj ninskoj prvostolnici i nekadašnjoj katedrali Sv. Anselma održali cjelovečernji koncert. Koncert su zajednički organizirali vodstvo KUD-a s predsjednicom Marijom Dejanović i Ured ninskog dekanata s don Božom Barišićem.
Brojne Ninjane i njihove goste koji su došli na ovaj lijepi glazbeni događaj pozdravila je Marija Dejanović. Istaknula je da je ovaj koncert osamnaesto po redu tradicionalno okupljanje ninskih mladih glazbenika i njihovih sugrađana u vrijeme uskrsnih blagdana. Dodala je da je ovo prigoda da se od sveg srca uputi zahvala bivšem voditelju i učitelju ninskih tamburaša maestru prof. Andreju Jakušu, prof. Grozdani Klarin kao i sadašnjoj mladoj dirigentici Ivani Burela. Dejanović je na kraju kazala da se ninski tamburaši pripremaju punom parom za nastup na ovogodišnjem Festivalu tamburaške glazbe koji će se tradicionalno održati u Osijeku i na kojem su se Ninjani u više navrata do sada okitili najvrednijim odličjima.
Koncert je vodila Karmen Matešić, a otvoren je prigodnom uskrsnom skladbom “Gospodin slavno uskrsnu”. Uslijedile su i ostale čuvene skladbe “Uskrsnu Isus doista”, “Radujte se kršćani”, “Uskrsnu pastir dobri”… Bilo je i solo nastupa. Tako je mlada solistica Lorena Relja uz pratnju tamburaškog orkestra izvela skladbu “Ostani s nama”, Antonia Surić je otpjevala “Kao Marija”, Ivana Glavan “Uskrsnu radost” dok su Jelena Burela i Tereza Stulić zajedno izvele napjev “Krist na žalu”. Publika je sve nastupe popratila velikim pljeskom, a na kraju su svi okupljeni zajedno s tamburašima otpjevali skladbu “Kraljice neba, raduj se”.