Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pjevat ću dok suze me ne zabole

09.04.2012. 22:00
Pjevat ću dok suze me ne zabole


Promovirajući najnoviji studijski album „Dodirni me slučajno” u Zadru je u sklopu istoimene koncertne turneje, nakon Mostara gdje je nastupao 1. travnja, a prije Pule gdje će koncert održati 21. travnja, u nedjelju u Arsenalu koncert održao Massimo Savić.
Velikoj hrvatskoj glazbenoj zvijezdi pošlo je za rukom gotovo „dupkom” napuniti najveći zadarski multimedijalni centar, čime je dokazao još jednom da dobra glazba uvijek ima svoje poklonike, spremne izdvojiti i ne tako mali iznos od 80 kuna za kartu. No, svaka je kuna prekjučer navečer bila dobro „uložen” novac, što se moglo osjetiti već od prvih taktova, prve izvedene pjesme.
Massimo je uz „potporu” svog pratećeg benda: Dalibora Pipu Matoševića, Marka Matoševića, Aleksandra Saše Ismailovskog, Borisa Popova, Gorana Delača i Marka Firsta zadarskoj publici priuštio nekoliko sati odlične „svirke”, redajući prije svega hitove s novog albuma, a nakon istih i brojne druge uspješnice svoje duge i produktivne karijere.
Najnoviji Massimov studijski album “Dodirni me slučajno” izašao je u studenom prošle godine i već najavnom pjesmom “Iz jednog pogleda” uspio zasjesti na prva mjesta brojnih glazbenih top ljestvica u zemlji i široj regiji , a istim je „stopama” krenuo i drugi singl “Dodirni me slučajno” po kojem je album i dobio ime.  Nije ga mimoišla ni ovogodišnja nominacija za Porin, pa je bilo sasvim očekivano vidjeti Zadranke, Zadrane i njihove goste kako svi zajedno, od samog početka pa do kraja koncerta, gotovo u jedan glas s njim pjevaju.
Da, kako je to naglasio i u intervjuu koji je neposredno pred koncert dao za Zadarski list, nikada nije „upao” u zamku rutinskog pristupa publici i koncertne „šablone”, moglo se i osjetiti u Arsenalu. Massimo se ponovo dao „do kraja”,  prenio snažnu glazbenu emociju svojoj publici što se najbolje dalo vidjeti tijekom izvođenja legendarnih hitova poput „Stranca u noći”, „Samo za tvoje oči”, „Sjaja u tami” ili, pak, „Gracije” koji su „digli” na noge gotovo cijeli auditorij Arsenala.
Bilo kroz vlastite hitove ili prepjeve skladbi drugih autora poput „Da mogu” talijanske glazbene legende Renata Zera ili „Stina” našeg Olivera, Massimo je i ovim koncertom pokazao zašto je na „vrhu” glazbene „industrije” ovih prostora zadnjih tridesetak godina. Prije svega iskren emocijom, snažan vokalom, a nakon toga i upečatljiv imidžom, „naš” je „zadarski zet” neumorno redao hit za hitom, zaokruživši koncert prigodno s jednom od pjesama sa zadnjeg izdanog albuma „Laku noć”.