Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Velebit spasio čast trećeligaša

09.04.2012. 22:00
Velebit spasio čast trećeligaša


Nisu se iskazali županijski trećeligaši u 24. kolu. Jedino je Velebit na domaćem travnjaku odigrao dobro i zasluženo uzeo sva tri boda protiv GOŠK-a. Vidjelo od početka susreta da igrači trenera Josipa Lončara žele pobjedu. Borili su se za svaku loptu, a do 20. minute imali nekoliko poluprigoda, da bi u 21. minuti materijalizirali terensku dominaciju zgoditkom Marina Dujmovića. Igrali su domaći dobro i u nastavku te osvojili zaluženo bodove. Pored Velebita još je jedan igrač s ovih prostora skrenuo pozornost na sebe, u srazu Raštana i Primorca 1929 (0:1), Marijan Buljat, Hajdukovac na privremenom radu u Stobreču. Odlično je Buljat odradio gostovanje u Raštanima, bio najbolji igrač, a naposljetku je i pogodio. Inače, Raštane su imale problema, bile su oslabljene i jednostavno ih nije išao zgoditak, a poraz je došao u nezgodno vrijeme.
Primorac je ponovno pobijeđen, ovaj put doma od momčadi Konavljanina. Primorac je bio bolji sve do momenta kada je primio zgoditak iz slobodnog udarca da bi se nakon toga sve okrenulo na stranu gostiju koji su tri puta matirali Juričina. Primorcu ostaje žal za izgubljenim bodovima i dosta truda da uhvati pobjednički ritam.
Rezultati 24. kola: Velebit – GOŠK 1:0, Jadran KS – Zagora 3:1, Jadran LP – Dinara 2:1, Zmaj B – Omiš 4:3, Primorac – Konavljanin 1:3, Raštane – Primorac 1929 0:1, Uskok – Hrvace 2:0, Neretvanac – Neretva 2:3, Zmaj M – Val 4:1.
 Parovi 25. kola (14. travnja): Zmaj M – Velebit, Val – Neretvanac, Neretva – Uskok, Hrvace – Raštane , Primorac 1929 – Primorac, Konavljanin – Zmaj, Omiš – Jadran Lp, Dinare – Jadran KS, Zagora – GOŠK.
Četvrta HNL
 Derbi kola odigran je u Pridrazi, a Hajduk i Škabrnja igrali su bez pobjednika. Vodeći sastavi u ovoj ligi poslovično igraju dobro i postižu puno zgoditaka u mreži svojih protivnika. Tako je Krka DOŠK “častila” šesticom , Vodice su s pet zgoditaka bile bolje od Rudara, a na njihovom tragu je i Polača koja je tricom svladala Zlatnu luku.
Dragovoljac je bio bolji. SOŠK je dva puta kapitulirao. U Pakoštanima je domaćin odigrao najbolju utakmicu ovog proljeća, a tricu je primila Zrmanja. U općinskom derbiju HV Posedarje je bilo bolje od Podgradine s 2:1. Na vrhu i dnu nema promjena na ljestvici.
ŽNL
U 19. kolu na šest utakmica postignuto je 16 golova što je nešto više od dva i pol po susretu, a prosjek se povećao najviše zahvaljujući utakmici između Arbanasa i Nove zore gdje je postignuto šest golova od čega su nogometaši Arbanasa postigli čak pet. Derbi kola odigran je u Turnju gdje su snage odmjerili susjedi pri vrhu ljestvice, Croatia i Vrčevo. U ne baš napetoj i neizvjesnoj utakmici oba su kluba podijelila bodove odigravši 1:1, a golove su postigli B. Budanović u početku te za goste I. Števanja u završnici utakmice. nakon visoke pobjede nad Novom zororm (5:1) momčad Arbanasa se vodećoj Gorici, koja je u ovom kolu bila slobodna, približila na svega dva boda. Na igralištu na Višnjiku domaći su dominirali u prvom poluvremenu kada su golovima Bačića i Pleslića stekli lijepu prednost. U nastavku Filipjanci su zaigrali bolje. Čak su preko J. Eškinje smanjili na 2:1, ali su “pukli” u zadnjih desetak minuta kada su Arbanasi preko Mihića, Dadića i Fantova na koncu “petardom” ispratili goste.
Pomalo neočekivan poraz na svom terenu zabilježili su nogometaši NOŠK-a protiv pretposljednjih na ljestvici momčadi Dalmatinca. Niz propuštenih prigoda propustili su Novigrađani, a onaj tko ne da taj obično primi gol. Tako je u finišu utakmice Gajić posve neometano iz blizine svladao domaćeg vratara za minimalnu pobjedu 1:0. Gosti su se tako pjevajući vratili u Crno, a domaće su na Bravariću ostavili zavijene u crno. Kada se protivnici najmanje nadaju, Zemuničani zaigraju dobro. Tako su u Poličniku protiv Murvice polovicom prvog poluvremena golom iskusnog Franka Ćurkovića došli do pobjede usprkos terenskoj inicijativi domaćih. U Galovcu ponovno blijedo izdanje domaćih nogometaša koji čvrsto drže mjesto fenjeraša. Ovaj put Galovčani su naletjeli na razigrane Bibinjce i izgubili 1:2. Gostima nije smetalo ni to što su od 20. minute igrali bez vratara Lisice (crveni karton) pa su ipak u drugom poluvremenu golovima H. Režana i M. Lukića uspjeli osvojiti sva tri boda. U Gračacu je ovaj put Velebit bio viši od Debeljaka i to za tri gola. Pobjeda momaka iz Gračaca nije bila upitna, a za to su se golovima pobrinuli Franjić (11 m.), Drlja i Matijević.