Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Najuspješniji Tonejc i Kilić, Ninčevićima parovi

Autor: Čedo Fabulić

09.04.2013. 22:00
Najuspješniji Tonejc i Kilić, Ninčevićima parovi


Fran Tonejc i Karla Kilić pobjednici su Otvorenog prvenstva Zadra za tenisače i tenisačice do 16 godina. U odličnoj organizaciji TK Zadar 08 i pod pokroviteljstvom HTS-a na muškom turniru su sudjelovala 32 igrača, a na ženskom 16 igračica. Na kraju je prvi nositelj turnira Tonejc (Zagi) u finalu bio bolji od trećeg nositelja Luke Ninčevića (Dalmacija). Kod djevojaka druga nositeljica Kilić (Stobreč) je u finalu slavila protiv prve nositeljice Lucije Žagar (Opatija). U konkurenciji parova najbolji su bili Zadrani, braća Filip i Luka Ninčević, a kod djevojaka Lucija Žagar i Borna Mohač.
Mladi zadarski tenisači predstavili su se u velikom broju, nastupilo ih je 15. Iz TK Zadar 08 igrali su: Ivan Knežević, Tonči Paleka, Baldo Karinja, Nino Krneta, Aldo Perić Šarin, Mnika Ninčević, Zoya Dedaj, Matea Tošković, Antonia Škara, Ivona Peša i Karla Miletić. Iz TK Dalmacija nastupili su: Frane Ninčević, Luka Ninčević i Josip Jerolimov.
Polufinale, muškarci: Tonejc – Beštak (Ponikve) 6:0, 6:4, L. Ninčević – F. Ninčević (Dalmacija) WO. Finale: Tonejc – F. Ninčević 6:4, 6:4.
Polufinale, žene: Žagar – Mohač (Ponikve) 6:3, 6:2, Kilić – Zečević (DC Solin) 6:0, 6:1. Finale: Kilić – Žagar 6:4, 6:1.
Parovi (m) finale: F. Ninčević/L. Ninčević – Stupar/Beštak 6:4, 6:3.
Parovi (ž) finale: Mohač/Žagar – Ninčević/Miletić 6:2, 6:2.
 


 BERNARDA PERA, POD AMERIČKOM ZASTAVOM, 583.


Na najnovijoj WTA ljestvici Zadranka Bernarda Pera, koja odnedavno nastupa pod američkom zastavom, je na 583. mjestu, što je jedna pozicija lošije mjesto u odnosu na prošli tjedan kada je dosegnula plasman karijere. Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je pet mjesta i sada je 83. tenisačica svijeta, dok je Petra Martić na 91. kao i prije tjedan dana. Mirjana Lučić Baroni je pala dva mjesta, sa 100. na 102. poziciju, dok je Tereza Mrdeža napredovala sa 163. na 151. mjesto. Ajla Tomljanović je ostala na 171. mjestu kao i prošli tjedan. Među prvih deset tenisačica nema promjena. Vrh uvjerljivo drži Amerikanka Serena Williams, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a treća Bjeloruskinja Victoria Azarenka.