Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ninčević i Župan do plasmana karijere

Autor: Zrinka Grancarić

09.04.2013. 22:00
Ninčević i Župan do plasmana karijere


Hrvatski jedriličari zastupljeni su na sedam od deset svjetskih ljestvica olimpijskih disciplina. U dvije smo ovoga mjeseca među najboljih deset, u još tri među najboljih 14 na svijetu. Na Trofeju princeze Sofije Enia Ninčević i Romana Župan ostvarile su svoj najbolji rezultat ikad na natjecanjima ove razine, sedmo mjesto, što im je donijelo dosta bodova i po prvi put plasman u najboljih deset ženskih posada na svijetu. Ninčević/Župan su na novim svjetskim ljestvicama šeste.
Napredovali su i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, za jedno mjesto, deveti su. Tonči Stipanović je u Laseru unatoč odličnom četvrtom mjestu u Palmi izgubio dva mjesta na svjetskoj ljestvici, zasad mu se boduje jedna regata manje nego ostatku konkurencije u vrhu, pa se nalazi na 14. mjestu.
S obzirom da nisu nastupili u Španjolskoj dosta bodova su izgubili Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470, pali su na 14. mjesto. Isto vrijedi i za Ivana Kljakovića Gašpića u Finnu, koji će preskočiti i regatu Svjetskog kupa u Francuskoj u drugoj polovini travnja. Ivan zauzima 34. mjesto. Na 66. mjestu je Josip Olujić, na ljestvicu je s prvim međunarodnim bodovima na 74. mjesto ušao Milan Vujasinović, dok je Tudor Bilić 78. Nekoliko mjesta izgubila je i Tina Mihelić u Laser Radialu, i ona je također 14.
Luka Mratović skočio je 17 mjesta među daskašima, stigao je do 31. mjesta, što je njegov najbolji plasman u karijeri na svjetskim ljestvicama.