Ukida se linija Zadar - Knin

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
vlak_zeljeznica_kondukter_hz_2
PIXELL

HŽ Putnički prijevoz radi racionalizacije poslovanja od 24. travnja mijenja vozni red vlakova, od sadašnjih ukupno 720 vlakova potpuno će se ukinuti njih 22, dok se za 340 reducira vozni red, a 90 posto promjena i ukidanja odnosi se na vikende i blagdane kada su vlakovi većinom poluprazni. To je uz ostalo istaknuo na jučerašnjoj konferenciji za medije predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković objasnivši i da se time ne ukida nijedna relacija nego se samo reduciraju, dok će se na četiri umjesto vlakova uvesti autobusni prijevoz.

Na relacijama Ploče-Metković, Banova Jaruga-Daruvar, Strizivojna-Vrpolje-Slavonski Šamac vlakove će zamijeniti autobusi za što su sklopili ugovore s autobusnim prijevoznicima, kao i za relaciju Knin-Zadar dok ne završi remont tog dijela pruge.

U vezi tih autobusnih prijevoznika Ratković i još dva člana Uprave novinarima su na konferenciji kazali da u oglasniku javne nabave stoji koji su prijevoznici dobili taj posao, nazivajući to i supstituiranjem prijevoza te uobičajenim i u drugim zemljama, te da će im troškovi autobusnog prijevoza na tim relacijama biti znatno manji od troškova vlakova.

Tri sindikata HŽ-a usprotivila su se prijedlogu. Predsjednik Sindikata prometnika vlakova Hrvatske Anto Iličić protivi se ukidanju linija jer smatra da se odluka ne temelji na provedenoj analizi, te je zatražio da resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić kao predstavnik vlasnika odbije taj prijedlog, inače će biti suodgovoran za posljedice. Upozorio je na nelogičnu odluku o ukidanju putničkog prijevoza na obnovljenim prugama, primjerice Banova Jaruga - Daruvar, Ploče - Metković, Zadar- Knin, Strizivojna - Vrpolje, a krajem rujna ukinut će se i noćni vlakovi iz Dalmacije.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno