Kulinarska emisija poput prijenosa sudnjeg dana

Slika korisnika admin

Poznato je da naše televizije obiluju kulinarskim emisijama. Toliko ih ima da je teško okrenuti par programa a da ne naletite na bar jednu od njih, bilo da se radi o običnim kuharima koji nas nešto trebaju naučiti pa nam daju recepte, bilo da su emisije natjecateljskog tipa, kakve su uostalom u modi u posljednje vrijeme. Ja te emisije ne gledam. Prvo - zato što sam poznati najkuhar i nemam tu što puno naučiti, a drugo - prije koju godinu sam na dvije stranice opisivao svoje kuhanje i dao recepte za neke moje specijalitete od čega se čitatelji još uvijek oporavljaju u medicinskim ustanovama. Ali, pustimo mene i moje kuhanje. Upadnem prije neki dan kod susjeda, posuditi koje kilo krumpira, šaku soli, koru kruva... Ma što sam to počeo lupati? Kako sam se to počeo izražavati? Pa bar ja ne slušam klape.

Dakle... otiđem ja tako kod susjeda da posudim nešto namirnica, jer svojih nemam, a usput malo pogledam i njihov televizor jer svojega nemam. Na programu je epizoda „masteršefa" (namjerno to pišem ovako, jer mi već pomalo idu na živce ti stranjski naslovi na hrvatskim televizijama i medijima uopće). Stoje tako inače dobar glumac Mešin i neka tri stručnjaka, ali nekako neobično, ukočeno, kao da će se nešto strašno dogoditi. Neka čudna tišina i čovjek se baš osjeća neugodno. Razgovaraju s tim natjecateljima kao da su im smrtni neprijatelji koje će u najskorije vrijeme dezintegrirati, a do tada sadistički uživaju u njihovom strahu. Sve je nekako hladno i alijenirano, u stvari neugodno za gledanje, pogotovo za pisanje i zato ću sada završiti i više to gledati neću. Za razliku od onih pola milijuna Hrvata koji naravno prate tu emisiju (???).

JAKO VAŽNA VIJEST

U moru glupih vijesti, ovih se dana izdvaja jedna koja je zauzela sve portale i emisije u kojima se prate životi onoga sloja ljudi koji se u Hrvatskoj lijepo hrvatskim jezikom zove „celebritiji". Radi se naravno o sukobu Cetinskog i onog drugog momka koji su glavni u zabavnoj emisiji koja se zove, opet lijepo hrvatski, „The Voice". Moram priznati da mi osim ovoga momka iz grupe „Vatra" za kojeg mi nije jasno što uopće ovdje radi, kao da nema pametnija posla, većina ostalih „mentora" ide na živce. To što su se dvojica među njima zakačila uopće me ne čudi, jer tako samo skreću pažnju na sebe, s time da je Cetinski dovoljno dobar zabavljač da mu ovakva promocija nije ni potrebna. Ipak sam se nasmijao kada sam pročitao da je ovoga drugoga uvrijedio „uvredom na račun njegova stasa, usporedivši ga s domaćom životinjom". Na to se fantastično nadovezao jedan komentator koji je ispod toga napisao da ga je „sigurno usporedio sa žirafom, jer je visok". Ja osobno ipak ne bi na takav način uspoređivao domaće životinje s pjevačem jer to nije u redu s obzirom da su domaće životinje, dok su još žive i dok ih ne pojedu proždrljivi ljudi, vrlo simpatične. Bilo kako bilo, još jedna glupa i nepotrebna vijest koja bi trebala skretati pažnju sa pravih problema i poremećenih vrijednosti koje vrijede u glazbenom, ali i u svijetu općenito.

p.s. Tek sam sada primijetio jednu zanimljivost. Pa oba su ova posvađana kandidata nastupala na predizbornim mitinzima jedne političke stranke. Pa zar brat na brata?!

ZAŠTO SE PRIDAJE PAŽNJA OVAKVIM TIPOVIMA?

Jedna od stvari koja me strašno nervira je onda kada se tipovima koji su očigledno malo pomaknuti i kojima je jedini cilj biti stalno u javnosti, to zadovoljstvo i priušti i koji su onda sretni, a mi ih moramo gledati. Jedan takav slučaj smo imali prošli tjedan s jednim srpskim likom koji se zabavlja tako da manita unaokolo, govori pizdarije i pali zastave. Sve bi to trebalo biti zanimljivo studentima psihologije, sociologije i naravno onim liječnicima koji misle specijaliziratu psihijatriju, ali stavljati ga u udarne termine informativnih emisija i to još za vrijeme ručka, uistinu nema smisla. Takvi su zbilja već dosadili preko svake mjere, a i gadljivo je. Što im je poručio ovaj Fred iz ministarstva branitelja - „idi bre pa se leči".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno