Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Fokus na studentima poslijediplomskog studija za ravnatelje

10.04.2018. 13:42
Fokus na studentima poslijediplomskog studija za ravnatelje


U sklopu projekta E-škole organiziramo skup Suvremene tehnologije u obrazovanju čija je ideja i cilj budućim nastavnicima i učiteljima pružiti priliku da vide na koji način koristiti tehnologiju u nastavi, vide što ih čeka u školama, nauče kako koristiti tehnologiju koja će im u konačnici pomoći u svakodnevnom radu, rekla je Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja Carneta i voditeljica projekta E-škole, prilikom otvorenja petog po redu dvodnevnog skupa "Suvremene tehnologije u obrazovanju", a koji se danas i sutra održava na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.
Na ovogodišnjem skupu je tristotinjak sudionika, od čega oko 150 dolazi iz škola diljem Hrvatske, a sudjeluje i velik broj zadarskih studenata, učitelja i ravnatelja.
– Ove godine fokus je na studentima poslijediplomskog studija za ravnatelje, a kojeg provodi Sveučilište u Zadru, rekla je Prskalo Maček. Dodala je kako se projekt E-škole provodi kao pilot projekt od 2015. godine te je u njega uključeno 151 škola. Radi se o školama koje su spojene na brzi internet, opremljene su tehnologijom, a nastavnici i ravnatelji te administratori dobili su brojne edukacije.
– Nakon pilot projekta slijedi veliki projekt koji bi trebao obuhvatiti sve ostale škole u Hrvatskoj do kraja 2022. godine, zaključila je Prskalo Maček. Dodala je kako e-dnevnik koristi preko 1.000 škola u Hrvatskoj, a kao ohrabrujuću činjenicu ističe kako su se škole uključivale dobrovoljno.
Na otvorenju je bila Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, te županijski i gradski pročelnici za školstvo Ivan Šimunić i Joso Nekić, kao i brojni ravnatelji, profesori i studenti.
– S obzirom da je riječ o suvremenim tehnologijama i reformi sustava Sveučilište se ponudilo biti dobar domaćin. Imamo odjel za informacijske znanosti, što nas čini konkurentnim, a u samoj znanstveno-istraživačkoj djelatnosti koristimo suvremene tehnologije koje su ušle u gotovo sve studijske programe. Imamo i interdisciplinarne studije gdje se, osim računalne tehnologije, koristi i najsuvremenija aparatura, rekla je rektorica Dijana Vican.