Fokus na studentima poslijediplomskog studija za ravnatelje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
SKUP „SUVREMENE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANJU – STO 2018"
Na ovogodišnjem skupu je tristotinjak sudionika, od čega oko 150 dolazi iz škola diljem Hrvatske, a sudjeluje i velik broj zadarskih studenata, učitelja i ravnatelja
Vedran SITNICA
S otvorenja skupa u dvorani Novog kampusa

U sklopu projekta E-škole organiziramo skup Suvremene tehnologije u obrazovanju čija je ideja i cilj budućim nastavnicima i učiteljima pružiti priliku da vide na koji način koristiti tehnologiju u nastavi, vide što ih čeka u školama, nauče kako koristiti tehnologiju koja će im u konačnici pomoći u svakodnevnom radu, rekla je Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja Carneta i voditeljica projekta E-škole, prilikom otvorenja petog po redu dvodnevnog skupa "Suvremene tehnologije u obrazovanju", a koji se danas i sutra održava na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

Na ovogodišnjem skupu je tristotinjak sudionika, od čega oko 150 dolazi iz škola diljem Hrvatske, a sudjeluje i velik broj zadarskih studenata, učitelja i ravnatelja.

- Ove godine fokus je na studentima poslijediplomskog studija za ravnatelje, a kojeg provodi Sveučilište u Zadru, rekla je Prskalo Maček. Dodala je kako se projekt E-škole provodi kao pilot projekt od 2015. godine te je u njega uključeno 151 škola. Radi se o školama koje su spojene na brzi internet, opremljene su tehnologijom, a nastavnici i ravnatelji te administratori dobili su brojne edukacije.

- Nakon pilot projekta slijedi veliki projekt koji bi trebao obuhvatiti sve ostale škole u Hrvatskoj do kraja 2022. godine, zaključila je Prskalo Maček. Dodala je kako e-dnevnik koristi preko 1.000 škola u Hrvatskoj, a kao ohrabrujuću činjenicu ističe kako su se škole uključivale dobrovoljno.

Na otvorenju je bila Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, te županijski i gradski pročelnici za školstvo Ivan Šimunić i Joso Nekić, kao i brojni ravnatelji, profesori i studenti.

- S obzirom da je riječ o suvremenim tehnologijama i reformi sustava Sveučilište se ponudilo biti dobar domaćin. Imamo odjel za informacijske znanosti, što nas čini konkurentnim, a u samoj znanstveno-istraživačkoj djelatnosti koristimo suvremene tehnologije koje su ušle u gotovo sve studijske programe. Imamo i interdisciplinarne studije gdje se, osim računalne tehnologije, koristi i najsuvremenija aparatura, rekla je rektorica Dijana Vican.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno