Ne propustite zadarsku premijeru predstave Moj sin samo malo sporije hoda

Slika korisnika valentinam
U petak predstava Ivora Martinića u produkciji Drame plus:
Predstava progovara o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepliću tijekom proslave Brankova dvadeset i petog rođendana
Od svoje praizvedbe u zagrebačkom ZKM-u ovaj dramski tekst osvojio je dvadesetak nagrada

U petak, 13. travnja, na Velikoj sceni HNK - a Zadar u 20:00 sati ne propustite premijeru najnagrađivanije hrvatske suvremene drame autora Ivora Martinića pod nazivom "Moj sin samo malo sporije hoda", u režiji Vinka Radovčića, a u produkciji Drame plus.

Predstava progovara o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepliću tijekom proslave Brankova dvadeset i petog rođendana. Prebrižna majka koja se fokusira na svojeg sina, dementna baka, otkačena teta i njezin zbunjeni muž samo su neki od protagonista ove predstave. U njoj ćete svjedočiti o svim onim nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama o koje se i sami spotičete svakodnevno u životu. Osnovno je pitanje što ga postavlja ova tragikomedija kako prihvatiti Drugog, odnosno drugačijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojem ne možemo ili ne znamo kako mu pomoći."Moj sin samo malo sporije hoda" ocrtava sve zgode i nezgode odrastanja, zaljubljivanja, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi, bolesti kućnih ljubimaca, mladenačkih i staračkih zaluđenosti.... Drugim riječima, sve ono što nas svakodnevno prati u životu.

Od svoje praizvedbe u zagrebačkom ZKM-u ovaj dramski tekst osvojio je dvadesetak nagrada. Evo tek nekih od njih: Zlatni smijeh (Dani satire Fadila Hadžića), Zlatni lovorov vijenac (MESS, Sarajevo), Nagrada Publike (Teatar.hr), Nagrada hrvatskog glumišta, Marul (Marulićevi dani), Nagrada za najbolji dramski tekst (Festival prvoizvedenih predstava, Aleksinac) itd. Postavljen je u Kazalištu Apacheta u Buenos Airesu u koprodukciji s Hrvatskim centrom ITI i Festivalom europske dramatike. Poslije velikog uspjeha s više od 400 izvedbi te brojnih gostovanja, drama je izvedena u nekoliko zemalja španjolskog govornog područja; u Uragvaju, Paragvaju, Meksiku i Venezueli, Čileu...

Scenografiju i kostimografiju zadarske premijere potpisuje izraelski scenograf Luka Lang, a odabir glazbe Vinko Radovčić. Oblikovatelj svjetla jest Frane Papić, a oblikovatelji tona Mate Petričević i Darko Predragović - Dabi. Kazališna maska, Bernarda Grbeša, izrada kostima Nataše Perović i Vernade Stipaničev. Službeni fotograf predstave jest Željko Karavida a scenografiju je izradio John Čolak.

U predstavi igraju Sanda Pinter, Domagoj Ikić, Luka Knez, Josip Rain, Božo Vukojević, Iva Prgić, Mia Bujan, Ema Pestić, Matej Frakin, Ivan Vidović i Luka Nešović.

Karte su u prodaji na blagajni HNK - a Zadar, a mogu se kupiti svakim radnim danom od 11:00 - 13:00 sati i od 18:00 do 20:00 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno