MREŽA OPG-a Web-stranica za informacije o obiteljskim gospodarstvima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Suradnja Općine Vrsi i LAG-a Bura
Na web stranici Mreža OPG-a (www.mrezaopg.com) moguće je doći do podataka o svim OPG-ovima iz općine Vrsi koji su se uključili u ovu mrežu, predstavljen je popis njihovih proizvoda i djelatnosti koju obavljaju, te kontakt informacije, kazala je Ana Škara, v.d. voditeljica LAG-a Bura
Interaktivna web-stranica pruža informacije o poljoprivrednim gospodarstvima na području Vrsi i Poljica

Kako povezati i umrežiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) s ciljem pozicioniranja na tržištu proizvodnje i prodaje hrane pokazala je Lokalna akcijska grupa Bura (LAG Bura) koja je u suradnji s Općinom Vrsi dizajnirala interaktivnu web-stranicu koja korisnicima pruža informacije o poljoprivrednim gospodarstvima na području općine Vrsi, koja uključuje naselja Vrsi i Poljica.

OPG-i važni za nacionalnu ekonomiju

- Na web stranici Mreža OPG-a (www.mrezaopg.com) moguće je doći do podataka o svim OPG-ovima iz općine Vrsi koji su se uključili u ovu mrežu, predstavljen je popis njihovih proizvoda i djelatnosti koju obavljaju, te kontakt informacije, kazala je Ana Škara, v.d. voditeljica LAG-a Bura, dodajući kako ovo umrežavanje ima za cilj osnažiti obiteljska gospodarstva, povećati njihovu vidljivost, povezati gospodarstvenike na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini i istodobno pomoći u nastavku obiteljske gospodarstvene tradicije.

Na web stranici Mreža OPG-a zasad su predstavljeni: OPG Ante Velčić, OPG Dragica Milutin, OPG Dinka Rončević, OPG Grganović, OPG Ivica Predovan, OPG Kojić, OPG Lucija Marinković, OPG Marinković, Šinjorina Smokva, OPG Zorica Vukić i OPG Željko Klečina.

- Obiteljska gospodarstva su iznimno važna za nacionalnu ekonomiju i čine okosnicu našeg gospodarstva. Jačanje poduzetničkih obitelji ima veliki utjecaj i na širu zajednicu, ističe Škara.

Mreža OPG-a Vrsi dio je šire "online" mreže obiteljskih gospodarstvenika koju razvija LAG Bura.

Stranica dostupna i na engleskom jeziku

- Osim na hrvatskom jeziku ova stranica koja je dostupna i na engleskom jeziku pruža, kako domaćem stanovništvu tako i turistima, sveobuhvatne informacije, posebice za sve one koji preferiraju domaće proizvode, rekla je Škara, naglasivši kako je dizajn web stranice i administrativnu podršku pružila Josipa Maraš, predsjednica vrškog Općinskog vijeća.

Kroz online promociju domaćih proizvoda otvara se i mogućnost poslovanja za male gospodarstvenike i na novim tržištima, potiče se međusobna suradnja na lokalnom nivou. Isto tako, kaže Škara, olakšava se komunikacija i otvaraju veće mogućnosti za razmjenu ideja i dodatnog obrazovanja o važnostima zdrave prehrane.

- Željela bih istaknuti kako je ova stranica dobra podloga i primjer ostalim jedinicama lokalne samouprave koje obuhvaća LAG Bura (Grad Obrovac te općine Jasenice, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Ražanac, Starigrad i Zemunik Donji) na povezivanju OPG-ova s krajnjim korisnicima-kupcima, kazala je Škara dodajući kako je namjera pružiti logističku potporu svim sastavnicama i stvoriti jednu jedinstvenu mrežu OPG-ova na području koje obuhvaća LAG Bura.

- Objedinjavanjem informacija o lokalnim gospodarstvenicima otvaraju se nove mogućnosti razvoja i promocije lokalnih proizvoda, zaključila je Ana Škara naglasivši kao je Luka Perinić, načelnik Općine Vrsi, snažno pohvalio ovu inicijativu.

Ocjena: 
Prosječno: 1.5 (2 glasova)