Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U sklopu humanitarne akcije 400 papuča donacija Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu

10.04.2019. 14:44
U sklopu humanitarne  akcije 400 papuča  donacija  Psihijatrijskoj bolnici  na Ugljanu


Psihijatrijska bolnica na Ugljanu bogatija je za veću količinu  posteljine, ručnika, stolnjaka, nadstolnjaka i salveta, koje su u ime  općinskog destinacijskog poduzeća Vir turizam kao donaciju predali  zamjenik direktorice poduzeća Marino Rukavina i agencijski djelatnik  Srđan Liverić. Ovu humanitarnu akciju koja se provodi već drugu godinu uzastopno, organizirala je gospođa Ivana Matković iz Strukovne  škole Vice Vlatkovića.
– Na ideju sam došla tijekom posjeta Psihijatrijskoj bolnici kada sam  vidjela da se o nekim štićenicima nema tko brinuti, odnosno da im nedostaju razne potrepštine. Nemaju više nikoga svoga, dok drugim ljudima rodbina donosi ono što im treba – kaže gospođa Ivana. Njezina briga uskoro je zaživjela kao humanitarna akcija nazvana 400 papuča, kojom se od prošle godine prikupljaju donacije za pacijente Psihijatrijske  bolnice Ugljan. Ove godine učenici Strukovne škole okupili su se u Facebook grupi 400 papuča te pozvali sve Zadrane i stanovnike Zadarske  županije na donaciju najpotrebnijih stvari, poput sportskih trenirki,  pidžama, papuča, posteljine i drugih potrepština. Event menadžerica  Vir turizma Darija Zrilić kontaktirala je gospođu Matković, a nakon  odobrenja direktorice Vir turizma Kristine Perić, kombi Vir turizma s  posteljinom došao je do zadarske škole u kojoj se prikupljanju donacije  za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu.
– Ove smo godine prikupili znatno više potrepština nego prošle, jer je  odaziv bio puno veći. Sudjelovali su učenici, umirovljenici i profesori iz  naše škole, ali i mnogo drugih dobrih ljudi. Dobili smo čak i televiziju –  ističe Matković zadovoljtsvo odazivom.
– Općina Vir i Vir turizam pomažu uvijek kada mogu i koliko mogu,  pogotovo djeci, umirovljenicima, starijima i osobama o kojima se nema  tko brinuti. Živimo u vremenu u kojemu nikomu nije lako, pa je  ugroženim skupinama stanovništva potreban svaki vid pomoći – poručio je zamjenik direktorice Vir turizma Rukavina.(Virski list)