Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvoje novooboljelih od koronavirusa u Zadarskoj županiji; Od 63 oboljela njih 43 vezano uz Ortopedsku bolnicu u Biogradu

10.04.2020. 08:36
Dvoje novooboljelih od koronavirusa u Zadarskoj županiji; Od 63 oboljela njih 43 vezano uz Ortopedsku bolnicu u Biogradu


Na današnji dan imamo dvoje novooboljelih od koronavirusa, dakle ukupno 63 osobe na području Zadarske županije. Na Covid odjelu OB Zadar je devet pacijenata, a troje ih je na respiratoru. Stanje u županiji je pod kontrolom. Tržnice su proradile prema uputama Nacionalnog stožera civolne zaštite i to u Biogradu, Zadru i općini Sv. Filip i Jakov. Zahvaljujem se upravama tih tržnica koje su na vrijeme i sukladno propisanim uvjetima osigurali sve moguće uvjete da bi proradile te tržnice, naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković.
Šef epidemiološke službe, dr. Alan Medić ukazao je na činjenicu kako je najveći broj oboljelih od koronavirusa vezan uz Ortopedsku bolnicu, djelatnike, pacijente, njihove kontakte te kontakte njihovih kontakata.
– Imamo ukupno 63 oboljela, za sada registrirana,  od toga njih 43 su vezana uz Ortopedsku bolnicu. Od dva novooboljela jedan je vezan uz Ortopedsku bolnicu, dok je drugi iz Zadra. Sedmero pacijenata se nalazi u Ortopedskoj bolnici, njih četiri su otpuštena na kućno liječenje, odnosno u izolaciju, dva su negativna dok za druga dva još očekujemo nalaze. Trenutno imamo 611 osoba u samoizolaciji, 1615 ih je izašlo iz samoizolacije dok su jučer tom mjerom obuhvaćene 44 nove osobe. Testiranja u Covid ambulanti Ravnice od njezinog otvaranja bilo je 81 testiranje na koronavirus s 5 pozitivnih rezultata, kazao je Medić.
Zamjenik ravnatelja OB Zadar, dr. Edi Karuc istaknuo je kako se preostali pacijenti na JIL-u nastoje skinuti s respiratora.
– U OB Zadar trenutno se liječi 9 pacijenata , 4 ih je u JIL-u, tri su još na respiratoru, pokušavamo ih skinuti s respiratora. Bolesnik koji je pao sa zgrade Covida u dobrom je stanju.  I dalje imamo dva liječnika koja su pozitivna,  dok su 23 djelatnika bolnice u samoizolaciji, istaknuo je Karuc.
 


Uskoro opširnije …