Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Split: 30 novozaraženi štićenika Doma za starije, ukupno 40

10.04.2020. 07:52


Od 49 evakuiranih štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne, testiranje provedeno jučer i danas pokazalo je da je ukupno 40 zaraženih koronavirusom, potvrđeno je u četvrtak navečer iz KBC-a Split.
Naime, jučerašnje testiranje pokazalo je 10 pozitivnih na koronavirus, a danas je testirano 39 štićenika, od kojih je 30 bilo pozitivno na koronavirus, što je sveukupno 40 zaraženih.
Pet danas testiranih štićenika Doma ima negativan nalaz, a kod četiri osobe testiranje se mora ponoviti pošto su nalazi pokazali da su između "plusa"  i "minusa," priopćio kratko županijski Stožer civilne zaštite.
Ovime je završeno testiranje svih 49 štićenika s 2. kata Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu koji su u noći s utorka na srijedu evakuirani u Klinički bolnički centar na Križinama.
U županijskom Stožeru civilne zaštite rekli su večeras da je s utvrđenih 30 novozaraženih štićenik Doma za starije osobe,  na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno 276 osoba pozitivno na koronavirus.