Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PRVA I DRUGA ŽNL Hajduk i Pakoštane za drugo mjesto

10.04.2021. 07:27


Rastuće brojke zaraženih koronavirusom sve su veća prijetnja sportskim događajima, posebno onim amaterskim. Neizvjesnost se tako nadvila i nad nastavak Prve i Druge županijske nogometne lige. Za ovaj vikend je sigurno da će se igrati, a ubuduće, tko zna. Danas su na rasporedu tri utakmice 16. kola Prve lige u kojima Zadar kao favorit stiže u Crno na gradski derbi s Dalmatincem. U isto vrijeme Bibinjci će biti domaćini Velebitu, a Dragovoljac će odličnu formu pokušati održati i protiv Arbanasa koji su izgubili četiri utakmice u nizu. Vrlo zanimljiv mogao bi biti nedjeljni dvoboj Hajduka i Pakoštana, drugog i trećeg sastava lige koji će se boriti za status najbližeg konkurenta vodećem i teško uhvatljivom Zadru. U prošlom kolu Hajduk je nakon deset pobjeda zaredom izgubio u Poličniku od Dragovoljca. A niz Pridražana počeo je nakon što su u 3. kolu s 3:0 poraženi upravo od Pakoštana čiji su igrači u posljednjih 13 nastupa doživjeli samo jedan poraz. Brojke su to iz kojih se može zaključiti da će to biti pravi derbi s neizvjesnim ishodom. Zlatna luka je već dugo, točnije od šestog kola, bez pobjede, a da tako i ostane pokušat će se pobrinuti Nova zora koje dolazi u Sukošan. Puno se očekivalo od Škabrnje u drugom dijelu sezone, ali četiri boda u tri kola za sada ne ispunjavaju planove momčadi koju vodi HNL legenda Stanko Mršić. Momčad s Vlačina više nema pravo na kiks, ali pitanje je što o svemu tome misli Zemunik koji je najbliži Arbanasima i Škabrnji na začelju ljestvice. Što dalje od skupine najugroženijih momčadi žele biti Polača i Sabunjar koji će u međusobnom dvoboju tražiti bodove za što bolji status u zlatnoj sredini.
Drugoligaši su došli do 14. kola, odnosno završetka drugog kruga natjecanja nakon kojeg će se odigrati još sedam kola. Za sada na ljestvici zaostaju Velebit i Zrmanja dok ostalih pet klubova konkurira za prvo mjesto koje donosi više rang. Naravno, ako se natjecanje nastavi jer kako je krenulo s koronom…


Raspored
Prva ŽNL, subota: Dalmatinac – Zadar (svi 16:30 sati), Bibinje – Velebit, Arbanasi – Dragovoljac. Nedjelja (svi 16:30 sati): Zlatna luka – Nova zora, Zemunik – Škabrnja ‘91, Polača – Sabunjar, Hajduk – Pakoštane.
Druga ŽNL, subota (svi 16:30 sati): Zrmanja – Velebit, Podgradina – NOŠK, Galovac – Sv. Mihovil.


1
poraz u posljednjih 13 nastupa doživjeli su igrači Pakoštana