Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bridž za sve zainteresirane

Autor:

09.05.2009. 22:00
Bridž za sve zainteresirane

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U novim prostorijama u sjedištu Društva zadarskih Arbanasa članovi bridž kluba sastajati će se dva puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Tamo će organizirati i tečaj za sve zainteresirane koji žele naučiti ovu igru


U subotu je u prostorijama Društva zadarskih Arbanasa u podrumu zgrade ogranka Arbanasi GKZ-a održana prezentacija bridža koju je organizirao zadarski “Bridge klub Mirror”. Prezentacija je organizirana u sklopu proslave blagdana Sv. Gospe Loretske kako bi se zainteresirani ljudi upoznali s ovom zanimljivom kartaškom igrom.
 – Bridž je sportsko-intelektualna igra, olimpijski sport koji se igra i priznat je u cijelom svijetu. Prvotno se igrao na kraljevkim dvorovima da bi se kasnije proširio diljem svijeta, rekao je William Kotlar, član “Bridge kluba Mirror” ukratko o ovoj plemenitoj igri sličnoj šahu i ujedno odgovorio na pitanje zašto su odabrali baš ovu kartašku igru.
“Bridge klub Mirror” koji je osnovan 1997. godine, trenutno broji 20-ak članova, među kojima je i pet žena, koje su, kako su sami članovi rekli, ponajbolji igrači.
 – Na studiju u Poljskoj naučio sam igrati bridž, tamo sam igrao tzv. kućni bridž, a sportskim bridžem počeo sam se baviti 1992. godine u Zagrebu. Tamo sam igrao četiri godine i nakon što sam se vratio u Zadar s još desetoricom zaljubljenika u ovu igru osnovao sam klub, rekao je Franko Mračić, jedan od osnivača kluba i dugogodišnji igrač. On je dodao kako su zahvaljujući suradnji s Društvom zadarskih Arbanasa konačno dobili prostorije primjerene njihovom radu.
Dosad, naime, klub nije imao svoje prostorije. U novim prostorijama u sjedištu Društva zadarskih Arbanasa članovi bridž kluba sastajati će se dva puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Tamo će organizirati i tečaj za sve zainteresirane koji žele naučiti ovu igru. Mračić je rekao kako svatko već nakon dvomjesečnog tečaja može početi igrati bridž. Međutim, tečaj je potreban kako bi se budući igrači upoznali s osnovnim pravilima i načinima igre. Stoga pozivaju sve zainteresirane za pohađanje tečaja da se jave u prostorije kluba ili na broj mobitela Williama Kotlara 098/969-0505.