Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Cvijeće obradovalo zadarske mame

Autor:

09.05.2009. 22:00
Cvijeće obradovalo zadarske mame

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svaki učenik uz cvijeće koje je izradio sam svojim znanjem i spretnošću svojih ruku, majci nosi i pismo uz čestitke od ravnatelja, kazao je Paštar, naglasivši kako je osnovni smisao svih akcija povodom Majčinog dana vratiti djecu temeljnim vrijednostima te pružiti učenicima i tu odgojnu komponentu


Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića ovogodišnji je niz aktivnosti u povodu tradicionalnog obilježavanja Majčinog dana, nastavila i jučerašnjom akcijom ispred ulaza crkve Sv. Ivana na Relji.
Rijetke su tako žene ne osvrnuvši se prošle pokraj bogatog štanda ove škole s kojega su učenice i nastavnice vjernicama dijelile cvijeće kojeg su učenici ove zadarske srednje škole uzgojili u školskom vrtu i stakleniku.
Kako je istaknuo Ivan Paštar, ravnatelj Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, jučerašnji je događaj zapravo deseta godina za redom obilježavanja Majčinog dana ispred crkve Sv. Ivana, no zapravo ova zadarska srednja škola Majčin dan na jednak način obilježava duži niz godina.
– Već sedamnaest godina za redom, otkad naša škola postoji pod ovim imenom, naši učenici svake godine dva dana prije obilježavanja samog Majčinog dana, svojim majkama nose cvijeće kao dar za njihovo majčinstvo. Osim toga, svaki učenik uz cvijeće koje je proizveo sam svojim znanjem i spretnošću svojih ruku, majci nosi i pismo uz čestitke od ravnatelja, kazao je Paštar, naglasivši kako je osnovni smisao svih akcija u povodu Majčinog dana vratiti djecu temeljnim vrijednostima te pružiti učenicima i tu odgojnu komponentu.
Istaknuo je također kako je zbog sve većeg interesa učenika za ovu školu siguran da u prethodno spomenutim naumima i uspjevaju.
– Osim na ovaj način, svake godine u povodu Majčinog dana, darujemo zaposlenice gradske Uprave koja je naš osnivač, a cvijeće nosimo i u osnovne škole kako bismo među tamošnjim učenicima pobudili interes za zanimanjima koja obrazuje naša škola, podsjetio je ravnatelj, najavivši potom kako će se u povodu obilježavanja Dana obitelji idućeg petka održati predavanje na temu “Značenje obitelji u društvu”, a gost predavač biti će Stjepan Lice, autor brojnih knjiga duhovnog sadržaja.