Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kad sam čuo publiku znao sam da neću izgubiti

Autor: Igor Perković

09.05.2009. 22:00
Kad sam čuo publiku znao sam da neću izgubiti

Foto: Darko KOVAČEVIĆ



Čuo sam publiku i jednostavno nije bilo moguće izgubiti. Ostvario mi se san koji sam sanjao godinu dana. Pružila mi se prilika da pred svojom publikom branim titulu europskog prvaka. Bio je to ogroman pritisak, ali kad sam ušao u dvoranu i čuo ljude nisam mogao izgubiti – tvrdi Domdjoni


Danil Domdjoni (do 60 kg) i Jelena Kovačević (do 55 kg) postali su prvaci Staroga kontinenta drugoga dana 44. izdanja Europskog prvenstva u karateu, što se održava u Zagrebu.
Danil Domdjoni obranio je pred više od 3.000 navijača titulu europskog prvaka u kategoriji do 60 kilograma koju je osvojio prije godinu dana u Tallinu.
– Čuo sam publiku i jednostavno nije bilo moguće izgubiti. Ostvario mi se san koji sam sanjao godinu dana. Pružila mi se prilika da pred svojom publikom branim titulu europskog prvaka. Bio je to ogroman pritisak, ali kad sam ušao u dvoranu i čuo ljude nisam mogao izgubiti – tvrdi Domdjoni, koji je tijekom polufinalne borbe protiv Talijana Giulianija zaradio ozljedu lijeve noge. Ni to ga nije pokolebalo u namjeri da dođe do zlata.
– Jako me boljela noga i prava je sreća da se nisam prije ozlijedio jer ne bih mogao odraditi dva meča. Tu se javlja i dodatni problem, a to je klizavi tatami. Sve mi je to zadavalo dosta problema, no liječnička služba reprezentacije sjajno je odradila posao i bio sam spreman. Nisam puno razmišljao o svom protivniku, znao sam da moram odraditi borbu u svom stilu i da će mi to biti dostatno za zlato. Sada sam najsretniji čovjek na svijetu – kazao je Domdjoni.
Ženska kate reprezentacija u sastavu Mirna Šenjug, Džulijana Popović i Valerija Vujičić, osvojila je brončano odličje. U prvom kolu Hrvatsice su poražene od Njemica, no u repasažu su bile uspješnije od Srbije.
Marko Vučić ispao je u trećem kolu kategorije do 67 kilograma od Rusa Usenoka, a do drugog kola došla je Ivana Goričaj u kategoriji do 61 kilograma koju je porazila Španjolka Vicente.