Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bez krvavih koljena nema bodova

Autor: Drago Bajković

09.05.2010. 22:00
Bez krvavih koljena nema bodova

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Činjenica je da mi u momčadi imamo puno “šminkera” koji bi provlačili loptu kroz noge, ali ne bi krvarili u obrani da se sačuva svoja mreža. A to tako ne ide – kazao je Zebić
Negativna serija i dalje traje. Zadar je na gostovanju u Varaždinu doživio još jedan proljetni poraz. Trener Dalibor Zebić jučer je djelovao prilično razočarano i ljutito.
– Tko ne bi bio ljut nakon ovakve utakmice. Opet nam se događaju iste gluposti zbog kojih gubimo bodove. Jedva čekam kraj sezone nakon čega ćemo morati napraviti oštre rezove u momčadi, jer ovako dalje jednostavno ne ide – kazivao je jučer ujutro ljutiti Zebić.
– Najprije Mitrović iz svoje gluposti dobije drugi žuti karton i zbog toga ostanemo s desetoricom na terenu. Do tog trenutka smo bili bolja i čvršća momčad, to su svjedočili i novinari koji su gledali ovu utakmicu. Naravno da smo se morali povući u toj situaciji. I zgoditak Varteksa je pao kao plod velike greške u obrani. Bez obzira na to opet smo mogli najmanje do boda. Stvorili smo u završnici utakmice dvije velike prilike, ali se ponovno događa taj veliki problem s realizacijom.
Terkeš je na otvaranju utakmice imao 100 postotnu prigodu, u završnici utakmice Piškor.
– Činjenica je da mi ne možemo pogoditi suparničku mrežu iz izrazitih prigoda, dok nam suparnici daju golove iz poluprilika. To je veliki problem, jer s takvom realizacijom teško je očekivati da možeš do bodova.
Zebić je vrlo rano morao iz igre vaditi kapetana Jakova Suraća koji se ozlijedio već u 13. minuti.
– Nemamo sreće s ozljedama u posljednje vrijeme. Činjenica je da nam je pola momčadi izvan stroja, a sada nam se još ozlijedio i Surać koji je svojim iskustvom i znanjem mogao puno pridonijeti tome da se iz Varaždina vratimo neporaženi. I još nešto, bez krvavih koljena se ne može do bodova. A činjenica je da mi u momčadi imamo puno “šminkera” koji bi provlačili loptu kroz noge, ali ne bi krvarili u obrani da se sačuva svoja mreža. A to tako ne ide.
Zadar je kolo prije kraja prvenstva na 13. mjestu prvoligaške ljestvice, a zbog HNS-ove “gluposti” s licencijama i dalje mora strepili za prvoligaški život.
– To se može dogoditi jedino kod nas. Kolo prije kraja ne zna se koliko klubova ispada, a koliko ispada i to zbog neizdavanja licencija. Pa gdje to ima da se sezona završava, a ne zna se koliko će klubova liga brojiti u sljedećoj sezoni. Smatram da se barem na početku drugog dijela natjecanja moralo znati koliko će klubova na jesen započeti novu prvoligašku sezonu. Imam dojam da se čeka tko će završiti na kojem mjestu, pa da se onda po tome kroje prvoligaški statusi.
Zadar još očekuje dvoboj sa Zagrebom na Stanovima.
– Pod svaku cijenu moramo pokušati pobijediti “pjesnike” i barem djelomično anulirati negativan dojam koji smo ostavili u posljednje vrijeme. Činjenica je da s obzirom na formu ne možemo garantirati da ćemo bilo koga pobijediti pa čak ni na svom terenu. Dat ćemo sve od sebe pa što bude. A onda ćemo napraviti žestoku selekciju jer je činjenica da mnogi mladi igrači koji su dobili puno prigoda ove sezone to nisu iskoristili – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Zebić.