Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na državnom i matematičari i sportaši

Autor: Anita Ćustić

09.05.2010. 22:00
Na državnom i matematičari i sportaši

Foto: Adam VIDAS



Čak 36 učenika iz OŠ Krune Krstića ove se godine plasiralo na državno natjecanje i to ukupno iz sedam disciplina. Tako će na državnom natjecanju iz odbojke ove godine nastupiti i ženska ekipa ove zadarske škole i to u sastavu: Enea Mujagić, Matea Bajlo, Matea Grdović, Lori Nikpalj, Katarina Kalmeta, Ellide Ferro, Renata Nikpalj, Luciana Vučetić, Lucija Bajlo, Lana Tičić, Paula Zubčić i Anđela Zurak s mentorom, profesorom Karlom Lisicom.
Djevojke su osvojile prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju, skupina jug te si osigurale odlazak na državno natjecanje.
Svoju će školu na državnom natjecanju predstaviti i muška ekipa rukometaša i to: Ivan Šare, Luka Stipanov, Josip Maršan, Zvonimir Mišura, Josip Perović, Josip Kotlar, Bepo Nikpalj, Stanko Matešić, Dorian Karuc, Mate Masnov, Borna Černe i Mate Vidov s mentorom profesorom Albertom Radovnikovićem. Dečki su osvojili prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju, skupina jug te su pozvani na državno natjecanje.
Na državno se natjecanje plasirala i ekipa prve pomoći – pomladak i to: Karla Genda, Lucija Habuš, Dora Zorić, Valentina Katuša, Dajana Bagavac i Tina Ćošić, s mentoricom profesoricom Gorjanom Marnikom.
Ekipa prve pomoći osvojila je prvo mjesto na gradskoj razini, prvo mjesto na međužupanijskoj razini i odlazak na državno natjecanje.
Također, s mentorom profesorom Radovnikovićem, odlazak na državno natjecanje si je osigurala i ekipa u kategoriji krosa i to: Luka Stipanov, Bepo Nikpalj, Mario Vidaić i Boris Nikpalj i to s osvojenim drugim mjestom na međužupanijskoj razini – skupina jug.
Osim sportskih disciplina pojedini će učenici svoju školu predstaviti i u drugim predmetima i to u matematici i likovnoj kulturi. Iz matematike će se tako na državnom natjecanju predstaviti Dario Čosić, s mentoricom, učiteljicom Radojkom Perić, koji je plasman na državnom natjecanju zaslužio osvajanjem prvog mjesta na županijskoj razini natjecanja iz matematike. Na državno natjecanje iz likovne kulture pozvana je Tina Nikpalj s mentorom, profesorom Pavlom Samekom.