Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Obrtnici(e) i pomorci – zajedno!

Autor: Katarina Belić

09.05.2010. 22:00
Obrtnici(e) i pomorci – zajedno!

Foto: Filip BRALA



Maturanti iz Obrtničke škole Gojka Matuline i iz Pomorske škole Zadar svoju su najluđu noć dočekali i proslavili zajedno. Budući frizeri, pedikeri, kozmetičari i pomorci okupili su se u petak navečer zajedno sa svojim profesorima i ravnateljima u restoranu Zadar na Rivi.
Kao što je to običaj, na samom početku večeri uvodne govore održali su ravnatelji. Maturantima se prva obratila Maja Selimović, ravnateljica Obrtničke škole Gojka Matuline koja im je svima zaželjela da što uspješnije školsku godinu privedu kraju i da se što prije zaposle u svojoj struci. Nakon ravnateljice, maturante je pozdravio i Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole koji im je poručio da se lijepo zabave, ali i da budu i ozbiljni. Uz želje da ih ovakvo veselje i radost i dalje prati kroz cijeli život.
Za opuštenu i veselu atmosferu pobrinuo se bend Calipso, uz dobar ritam i najbolje hitove domaće i strane glazbe. Maturalni program je bio vrlo zanimljiv, jer su u zabavi i igrama tijekom večeri podjednako sudjelovali i učenici i profesori. Pri kraju, dok su se maturanti i dalje zabavljali, žiri je čekao težak zadatak, izabrati ovogodišnju miss i mistera maturanata. Maturanti su se za titulu najljepšeg ove godine morali potruditi više nego inače, jer su žiriju osim dobrog izgleda trebali dokazati i spretnost i dobru koordinaciju. U tome je najbolji bio Stipe Medić iz Pomorske škole. Maturantice su imale manje zahtjevan zadatak jer je za njih bilo dovoljno impresionirati žiri svojom ljepotom i šarmom, što je na kraju najbolje pošlo za rukom maturantici Antoneli Maruna iz Obrtničke škole.
Birani su i najbolje odjeveni maturanti, pa je tako maturantom s najljepšim odijelom proglašen Ivan Šimurina, dok je najljepšu haljinu imala Marija Ombla. Najljepšu frizuru na maturalnom plesu imala je Ines Gašparić.