Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Spektakl koji vrijedi posjetiti

Autor: Boris Kupčak

09.05.2010. 22:00
Spektakl koji vrijedi posjetiti

Foto: Zvonko KUCELIN



Zlatan Stipišić Gibonni, trenutačno najveći hrvatski kantautor, nastupio je u petak pred brojnim obožavateljima u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Na impozantnu pozornicu, u čijoj pozadini se nalazio videozid, Gibonni je stupio sa zakašnjenjem od pola sata, a okupljeni su ga pozdravili gromoglasnim pljeskom.
Koncert je započeo s najavnim singlom “Žeđam” s novog albuma “Toleranca”, a nastavljen je dobro poznatim starim hitovima “Ovo mi je škola” i “U ljubav vjere nemam”, nakon čega se Gibo spustio među obožavatelje. U nastavku koncerta miješale su se pjesme s posljednjeg albuma i stare poput pjesama “Dvije duše”, “Projdi vilo” i “Tempera”. Povezanost sa zadarskom publikom vidjela se i ponovnim Gibinim spuštanjem s pozornice i šetanjem među njima, pri čemu se s mnogima rukovao i zahvaljivao im.
Kao gosti na koncertu nastupili su Maya Azucena, američka soul pjevačica i Damir Urban, koji je, popraćen gromoglasnim pljeskom, s tribina uz podršku Zadrana otpjevao “Budi moja voda”.
Gotovo dva sata uživanja u starim i novim hitovima publici nisu bili dovoljni te su Gibu dvaput pozvali na bis. Na kraju koncerta kazao je kako je sretan, jer ima toliko prijatelja. U publici su bila brojna poznata lica iz javnog života, ali najveći pljesak otišao je našoj najpoznatijoj atletičarki Blanki Vlašić.
Kako bi uz pjesme pune romantike doživljaj bio potpun pobrinuo se jedan obožavatelja Pave, koji je svoj budućoj supruzi Žani posvetio pjesmu “Zlatne godine”. Prema komentarima nakon koncerta, Gibo je još jednom zadarskoj publici pružio spektakl za pamćenje, a neki od njih kazali su kako bi, da se ponovi, i sutradan ponovno išli bez obzira na cijenu ulaznice.