Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Upoznavanje sa Zadrom i izlet na Kornate

Autor: Anamarija Bilan

09.05.2010. 22:00
Upoznavanje sa Zadrom i izlet na Kornate


Pedesetak studenata geodezije, sudionika Međunarodnog susreta studenata geodezije, jučer je posjetilo Zadar, gdje će ostati do utorka.
– U Zadar smo došli u povodu Međunarodnog susreta studenata geodezije, koji se svake godine održava u drugom gradu. U sklopu IGSM-a (International Geodetic Students Meeting) u Zagrebu, koji je trajao od prošle nedjelje do ove subote, došli smo na još tri dodatna dana u Zadar kako bismo sudionicima pokazali ljepote ovog grada. Odabrali smo Zadar jer nam se činio kao najbolja destinacija zbog toga što je blizu Zagreba, a osim toga u njegovoj blizini se nalaze i brojni nacionalni parkovi. Tako ćemo sutra otići na izlet na Kornate, rekla je Sandra Keran, potpredsjednica organizacijskog odbora susreta. Dodala je kako studenti odlično reagiraju na izlet i da im se svidjelo sve što su posjetili.
U Zadar je došlo osam organizatora i 40 sudionika koji su htjeli doći na izlet u Zadar, dok su se ostali sudionici vratili svojim kućama.
Inače, sudionici ovog susreta su tijekom tjedan dana imali brojna predavanja i radionice, a u neformalnom su dijelu susreta posjetili Nacionalni park Plitvice, Lonjsko polje i Novsku. Susret planiraju završiti posjetom Nacionalnom parku Kornati.