Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Cedevita stiže desetkovana

09.05.2011. 22:00
Cedevita stiže desetkovana


– Momčad je u non stop ritmu dvije tjedne utakmice već osam mjeseci tako da imamo velikih problema sa ozljeđenima kao i potpuno iscrpljenim igračima – kazao je uoči puta u Zadar Aleksandar Petrović, trener Cedevite.
 Zaključak je da će u Višnjiku trener Cedevite puno rotirati, što je, uostalom, radio u domaćem prvenstvu dok je Cedevita još nastupala u Eurokupu, gdje je odigrala maksimalan broj utakmica.U Višnjik nije otputovao već duže vrijeme ozlijeđeni Vedran Vukušić, koji će na operaciju stopala u Nizozemsku 27. svibnja, te još uvijek bolesni Franko Kaštropil koji se muči s bronhitisom. Poštedu će vjerojatno dobiti i ozljedom zgloba načeti Corsley Edwards te Bracey Wright, koji zbog blaže ozljede koja traži kraći odmor i mirovanje nije trebao igrati niti u Splitu niti protiv Zagreba, no obje je utakmice odradio. Ponajprije je sjajan učinak ostvario protiv Zagreba u subotnjem derbiju, gdje je ubacio 18 koševa uz 4 skoka i 4 asistencije.
– Sjajan je osjećaj kada ostvariš postavljeni cilj, a to smo napravili osiguranjem prednosti domaćeg terena u doigravanju, što nosi broj jedan, zbog kojega sam i želio pomoći ekipi u subotu. Pred doigravanje smo dobili dosta samopouzdanja ovim rezultatom.Sada imamo dovoljno vremena za skupljanje energije i daha pred doigravanje, što će nam silno trebati jer smo dosta potrošeni visokim ritmom ozbiljnih utakmica. I Cibona u polufinalu i Zagreb, ako prođe u finale, odlične su momčadi, ali mi smo obje dobili po dva puta u Ligi za prvaka i pokazali da protiv njih možemo igrati i pobijediti tako da ih se ne bojim. U dobroj smo formi već mjesecima, navikli smo se jedni na druge, imamo dobru momčad i samo trebamo ostati fokusirani, držati svoj ritam pa neće biti problema. Vjerujem da možemo otići do kraja – rekao je Wright za službene stranice kluba.
I uz ove izostanke uoči derbija u Zadru Cedevita u Višnjik ne putuje s bijelom zastavom.
-Iako zbog ozljeda nećemo biti u punom sastavu mi protiv Zadra idemo na pobjedu. Nema opuštanja, imamo dovoljno kvalitetnih igrača i vjerujem da protiv Zadra možemo ostvariti još jednu pobjedu- pred put je rekao Ivan Rudež, pomoćni trener Cedevite.