Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Cromaris na najvećem europskom sajmu morske hrane u Bruxellesu

09.05.2011. 22:00
Cromaris na najvećem europskom sajmu morske hrane u Bruxellesu


Tvrtka Cromaris, hrvatski lider u marikulturi, drugu godinu zaredom predstavila je svoje proizvode na European Seafood Exposition 2011 (ESE), najvećem europskom sajmu morske hrane održanome od 3. do 5. svibnja 2011. u Bruxellesu.
Uz svoje svježe očišćene proizvode, brancin i oradu vrhunske kvalitete, prirodno uzgojene u otvorenom Jadranskom moru, tvrtka je na sajmu predstavila i svoj program delikatesnih dimljenih i mariniranih proizvoda koje su posjetitelji ujedno mogli i degustirati.
Posjećenost Cromarisova štanda i interes za suradnju bio je izniman, naročito iz europskih zemalja poput Italije, Slovenije i Poljske, gdje Cromaris već sada plasira 60 posto svoje proizvodnje, potom Španjolske, Portugala, Nizozemske, Švicarske, Njemačke, Austrije i Češke. Predstavnici Cromarisa sastali su se i s većim brojem predstavnika internacionalnih maloprodajnih trgovačkih lanaca, što je pokazatelj pozicije Cromarisa kao pouzdanog i kvalitetnog europskog proizvođača zdrave hrane.
 
Uz European Seafood Exposition, na istome se mjestu istovremeno održavao i sajam opreme, materijala i tehnologija u industriji morske hrane, Seafood Processing Europe (SPE). Ova dva iznimno važna događaja u sektoru ribarstva ove su godine okupili više od 1 600 izlagača iz 80 zemalja svijeta. Cromaris se na sajmu predstavio uz još devet hrvatskih tvrtki, koje su na sajmu prisustvovale u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske.
Tvrtka Cromaris, osnovana 2009. godine udruživanjem četiri tvrtke za uzgoj i preradu ribe, posluje u sastavu Adris grupe i hrvatski je lider u marikulturi koja zapošljava više od 200 zaposlenika. U četiri uzgajališta i mrjestilištu u Ninu proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 95 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj. U tijeku je investicijski ciklus u proizvodnju i tehnologiju prerade ribe vrijedan 155 milijuna kuna čiji je cilj daljnji rast i razvoj tvrtke, odnosno povećanje proizvodnje s 1500 na 5000 tona. Cromaris je u 2010. godini povećao prodaju za gotovo dvadeset posto, od čega je izvoz dostigao 60 posto.