Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Raštane potvrdile titulu

09.05.2011. 22:00
Raštane potvrdile titulu


Što se tiče županijskih trećeligaša, u 30. kolu jedino je Velebit slavio. Njegovi igrači su pred svojim navijačima odigrali izvrsnu utakmicu protiv Jadrana iz Ploča u kojoj su postigli šest pogodaka. Počelo je realiziranim jedanaestercem u sedmoj minuti, a do kraja poluvremena Benkovčani su postigli tri, a do kraja utakmice još tri gola. Tri od šest zgoditaka djelo su Vjekoslava Švađumovića. Pogodio je i Leonardo Barnjak, koji je sa 20 zgoditaka trenutačno najbolji igrač lige. Raštane su imale svoje prigode u Hrvacama, no u konačnici su poražene sa 2:1. Ipak, Raštane su i dalje uvjerljivo vodeće sa čak 14 bodova prednosti ispred Neretvanca. Štoviše, nakon ovog kola Opuzenci više ni teoretski ne mogu ugroziti prvo mjesto Raštana, koji su tako postali novi prvaci. No igračima Leopolda Burčula to neće donijeti željeni viši rang. Zbog nedostatka novca u klubu su odustali od ulaska u Drugu ligu. Taj je projekt ostavljen za neka nova, valjda i bolja vremena. I Primorac je poražen. I to ponovo sa 1:0. Ovaj put je bolja bila momčad Konavljanina.
U 31. kolu igraju: Velebit – Konavljanin, Raštane – Primorac 1929, Dinara – Primorac, Jadran LP – GOŠK, Zagora – Hrvace, Zmaj (B) – Zmaj (M), Uskok – Jadran KS – Omiš, Neretvanac – Mladost.
Četvrta HNL, A
Derbi je odigran u Škabrnji gdje je ambiciozni domaćin ugostio lidera, momčad Hajduka. Manje-više sve najzanimljivije se dogodilo u posljednjih 15 minuta prvog dijela, kada su gosti postigli dva pogotka, a Škabrnja ostala bez dva igrača. Nije se Škabrnja bez dvojice igrača u polju mogla nositi s Hajducima. Posedarci su od Krke dobili petardu, a miroljubivo je bilo u Raštanima gdje su Zrmanja i Vodice odigrale izjednačeno 3:3. Sabunjar je iznenadio u Sukošanu i odnio sva tri boda, dok je Pag nastradao u u Siveriću gdje je poražen od posljednje plasiranog Rudara. Pakoštane su izgubile od SOŠK-a. S druge strane, uspješan je bio Dragovoljac u susretu s DOŠK-om.
ŽNL
Na pet utakmica postignuto je ukupno 19 golova, što je u prosjeku skoro četiri po utakmici. Od toga polovica, odnosno deset ih je postignuto u Sv. Filipu i Jakovu gdje je Nova zora protiv Arbanasa slavila 6:4. Iz tog susreta dolazi najefikasniji strijelac kola, a to je Brkljača koji je četiri puta zatresao protivničku mrežu, dok je također u tom susretu Jozić (Arbanasi) tri puta poentirao. Vodeća Podgradina upisala je nova tri boda za “zelenim stolom” jer se njihovi suparnici, momčad Bibinja, i pored čekanja nije pojavila na igralištu u Posedarju. Taj je susret povjerenik Ante Delija registrirao 3:0 (b.b.) u korist Podgradine, a možda uslijedi još neka disciplinska mjera. U općinskom derbiju u Glavici Vrčevo je na krilima navijača uspjelo nanijeti poraz drugoplasiranom Debeljaku. U drugom poluvremenu pobjedonosni gol postigao je Mario Galešić udarcem glavom iz blizine. Hit proljeća momčad NOŠK-a probila se na drugo mjesto i to na impresivan način. Naime, Novigrađani su se “prošetali” Jamorinom te su Gorici dali četiri pogotka preko raspoloženih Brane Sinovčića i Čolaka koji su postigli svaki po dva gola. Zadnja dva Novigrađani su dali pred kraj kad su domaći zbog isključenja ostali s igračem manje. Još jedan klub iz vrha ljestvice je posrnuo i to Murvica koja je u Turnju izgubila 2:1. Do polovice prvog dijela Potočnjak je dvaput bio realizator, a gosti su tek pred kraj preko Miletića dali počasni pogodak. Mlada momčad Dalmatinca ova put nije mogla preko Zemunika za koji je po običaju “zabio” Dragan Fabijan za gol tri boda vrijedan.


 TREĆA HNL – JUG, 30. KOLO


HRVACE – RAŠTANE 2:1
HRVACE – Igralište Hrvaca. Gledatelja 100. Sudac: Ivan Balić (Split). Pomoćnici: Kulušić i Šamađa(Šibeniok).
Strijelci: 1:0 Tomić (47′), 2:0 Maretić (79-11m), 2:1 Rašić (88).
HRVACE: Cvrlje, Dolić, Zadro, Božinović, Ramljak, Marunica, Tomić, Jadrijević (od 62′. Bilanđić), Lagator, Maretić, Mešić. Trener: Damir Matijašević.
RAŠTANE: Vugdelija, Veršić, Šimurina, Andaćić, L. Batur, Tičak, Burčul (od. 73. Jovančević), Gospić (od 85. Mikulić), Čačić, Mišlov, M.Batur. Trener: Leo Burčul.
KONAVLJANIN – PRIMORAC 1:0
GRUDE – SC Grude. Gledatelja 100. Sudac: Jakov Titlić (Podstrana). Pomoćnici: Boban i Topić (Split). Strijelac: 1:0 Marić(58′).
KONAVLJANIN: Bencun, Šimić (od 56′ Emerson), Jurčević, Marić (od 78′ Varaja), Šmanjek, Njire, Bulić, Vukadin, Ilijašević, Kraljević, Radić. Trener: Marijan Zovko.
PRIMORAC: Juričin, Serdarević, Hozić, Marković, Pezelj, Budanović (od 74′ Vidaković), Pedisić (od 80. Vodopija), Anić, Milat (od 61′ Moravčić), Lazarevski, Batista. Trener: Leo Šarić.