Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Surać: Idemo na pobjedu nad Dinamom

09.05.2011. 22:00
Surać:  Idemo na pobjedu nad Dinamom


Mislim da moramo rasterećeno krenuti po tri boda protiv Dinama koji ne blista ovoga proljeća, a i ovaj odlazak trenera mogao bi ih razdrmati. Baš bi bilo lijepo ovu sezonu zaokružiti pobjedom nad prvakom – kazao je Surać


U Splitu ništa novoga, barem što se Zadra i njegovih gostovanja tiče. Izabranici Dalibora Zebića poraženi su u Parku mladeži 3:2 u utakmici koja je mogla imati i drugačiji svršetak. kao i obično Zadar je vrlo loše ušao u utakmicu i već nakon 17 minuta gubio 2:0. Rekli bi mnogi, pa čak i autor ovoga teksta u tom trenutku “piši propalo”. Međutim, Zadrani nisu mislili tako. Najprije je Santini smanjio zaostatak već u 18 minuti, da bi na početku drugog poluvremena Mršić imao prigodu svoju momčad potpuno vratiti iz mrtvih. Nažalost umjesto u mreži, lopta je završila na vratnici. Kako to obično biva kazna je stigla nekoliko minuta kasnije i utakmica je bila riješena. Glumac je zgoditkom u 67. minuti opet smanjio zaostatak, ali Zadrani do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti domaćem vrataru.
– Nažalost, ponavlja se stara priča. Dojma sam da smo u Splitu mogli napraviti puno više, ali na kraju nismo uspjeli. Bili smo blizu, ali što to vrijedi kada smo morali priznati poraz – kaziuje nam Jakov Surać, kapetan Zadra.
– Loše smo otvorili utakmicu i vrlo brzo primili dva zgoditka. Međutim, Santini nas samo minutu kasnije vraća u igfru i opoet je sve otvoreno. Odlučujućči trenutak, po mom mišljenju, dogodio se na otvaranju drugog poluvremena. Da je tada Mršić zabio za 2:2 mislim da bi se u njihove redove uvukla poprilična nervoza. Ovako, uspjeli su nam zabiti i treći gol i praktički je sve bilo riješeno. Istini za vilju nakon Glumčeva gola imali smo vremena još zaprijetiti domaćinima, ali to nam nije polazilo za nogom.
Ako podvučemo crtu opet se vraćamo na ta dva rana i prejeftina gola na otvaranju utakmice.
– Ja sam u tim trenucima bio na klupi i iskrenon sam se bojao da ne dođe do potopa. Na sreću Santini je vrlo brzo uzvratio. Što reći o tim golovima, ne čini mi se da se radilo o klasičnom gubitku koncentracije kako je to obično bivalo kod nas. Prvi gol je bio nekako čudan, kao da nitko nije mogao predvidjeti kako će teći akcija, a drugi gol Šimića bio je nebranjiv. Ipak smatram da se otvaranje drugog poluvremena bilo odlučujuće.
I trener Zebić je kazao da ste jednim uhom osluškivali događanja u Karlovcu i Koprivnici.
– Vrlo važno je bilo kako će proći Lokomotiva i Istra 1961. Činjenica je da su obje momčadi prosule puno bodova što nam je svakako išlo na ruku. Istra nas nakon ovoga kola nikako ne može proći, dok Lokomotiva u zadnjem kolu gostuje kod Hajduka koji bez obzira na krizu teško može izgubiti tu utaklmicu. Smatram da su Šibenik, Zagreb i Varaždin relativno sigurni s obzirom na dobar raspored.
Što možemo očekivati protiv “ranjenog Dinama ove subote na Stanovima.
– Kao kapetan smatram da moramo pokušati iskoristiti ovaj trenutak i jurnuti na pobjedu protiv “modrih”. Nama bod ne znači pouno, ali ako u tu utakmicu uđemo s nekim kalkulacijama onda ćemo na kraju vjerojatno doživjeti poraz. Mislim da moramo rasterećeno krenuti po tri boda protiv Dinama koji ne blista ovoga proljeća, a i ovaj odlazak trenera mogao bi ih razdrmati. Baš bi bilo lijepo ovu sezonu zaokružiti pobjedom nad prvakom – kazao je Surać.