Atletičarke i atletičari nastavili kontinuitet najsportskije zadarske škole

Slika korisnika admin
os smiljevac1
Natjecanje skoka u dalj

Kazati da je Osnovna škola Smiljevac najsportskija zadarska škola i  nije neka novost: iz godine u  godinu njeni učenici redovito se penju na postolja na  regionalnim i na državnim  smotrama, no ovakvu reputaciju treba iznova pravdati,  za što su se od 2. do 4.  svibnja u Poreču pobrinuli  atletičarke i atletičari. Predstavnice Školskog športskog  društva Galeb osvojile su  zlatno, a dječaci srebrno  odličje na završnici Prvenstva Hrvatske, koje je nakon  pola godine izlučnih natjecanja u Istri okupilo više od  1000 sportaša osnovaca.

- Iako smo lani na Završnici nastupili s čak pet  sastava, ponovno smo prezadovoljni ostvarenim. Plasmane atletičarki i atletičara  trebamo promatrati kao kontinuitet zapaženih rezultata  naše škole, na što smo iznimno ponosni. S obzirom  na jaku konkurenciju i velik  broj škola sudionica natjecanja, nije bilo nimalo lako  izboriti se za finala, a mi smo  zahvaljujući kvalitetnom radu našeg Školskog športskog društva i dobroj suradnji sa zadarskim klubovima ponovno uspjeli - naglasit će Bernardo Kotlar,  ravnatelj škole koje se po  rezultatima na regionalnim i  državnim prvenstvima u posljednje tri godine svrstala  na treće mjesto u Hrvatskoj.

Pored perspektivnih mladih sportaša i sportu naklonjenih afiniteta ravnatelja, za spomenute dosege  jedna je od najzaslužnijih  Darinka Kotlar. Voditeljica  ŠŠD Galeb i atletske sekcije  na posljednje će se nastupe  osvrnuti riječima:

- Ove smo godine zamijenili uloge: atletičari su drugi, a atletičarke prve, no u  oba slučaja radi se o uspjehu. Naši članovi ne dolaze isključivo iz atletike,  već i iz ostalih sportova ili do  sada nisu trenirali niti jedan,  zbog čega nas još više vesele  njihovi dobri rezultati - kazala je Kotlar, ne želeći isticati svoj i angažman ostalih profesora.

- Upitajte nešto i učenike.  Oni su ti koji su se izborili za  finala i mjesta među najboljima.

A jedna od učenica je Lucija Zupčić. Odlikašica iz  osmog razreda hicem je od  8,71 m pogurala atletičarke  do zlata, za koje govori da  nije plod slučajnosti.

- Dobro smo se pripremale  za ovo natjecanje, pa nam se  rad na treninzima na kraju i  isplatio. Gotovo u svim atletskim disciplinama bile smo u  vrhu poretka - upoznaje nas  djevojka podjednako uspješna u rukometu i u kraljici sportova.

- Kada bih morala birati  prednost bih ipak dala rukometu, no volim sport tako  da sam uživala i nastupajući  za atletski tim.

U Lucijinoj izjavi vjerojatno se krije i cijela filozofija uspjeha OŠ Smiljevac:  ljubav prema sportu plus ustrajnost natjecatelja i  stručnost trenera formula je  ako želite konstantno biti u  vrhu. Sudeći po razgovoru s  akterima ove priče, ne planiraju je se tek tako odreći.

Smiljeva na PH ŠŠD

Atletika, djevojčice: Laura Kvartuč, Marina Bratić, Doris Župan, Lucija Zupčić, Andrea Miočić, Ena Trifković,  Dora Odobašić, Ira Marković, Kristina Bukvić, Helena  Murk, Marta Batur, Rahela Santini, Ivona Viduka. Voditeljica: Darinka Kotlar.

Atletika, dječaci: Antonio Gladović, Matija Ušljebrka,  David Medvidović, Martin Lepur, Frane Trbušić, Ivan  Nenadović, Borna Odobašić, Karlo Fabijan, Andrija Pilipović, Mihovil Santini, Lovre Krnčević, Toni Ćustić,  Branimir Batur. Voditeljica: Darinka Kotlar.

Pamtit će se 2011.
Lani je OŠ Smiljevac na Završnici državnog prvenstva u  Splitu izborila zlato atletičara, srebro atletičarki i košarkaša te četvrto mjesto košarkašica i šesto muškog kros  sastava. Od 11 disciplina, zadarska se škola predstavila  u čak pet, što je jedan od najboljih rezultata posljednjih  godina.
Stolnotenisači šesti
Iz Zadarske županije u Poreču se predstavila i Osnovna  škola Zadarski otoci. Njihovi stolnotenisači zauzeli su  posljednje (6.) mjesto.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno