Proslava blagdana Gospe od Zečeva

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

Zavjetni blagdan  Gospe od Zečeva vjernici sa  šireg ninskog te zadarskog  područja proslavit će u nedjelju i ponedjeljak 13. i 14.  svibnja.

U nedjelju u 8.30 te u 11.15  sati na rasporedu su mise koje će predvoditi dekan Ninskog dekanata i nadžupnik  don Božo Barišić. U 18 sati je  Gospina krunica i ispovijed,  a potom i sveta misa te kratki  ophod ulicama oko prvostolnice sv. Anselma s kipom Bogorodice Majke Božje od  Zečeva. Misno slavlje predvodit će fra Šime Škibola.

U ponedjeljak svete mise  najavljene su za 7, 8 i 9 sati.  Zavjetno euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će uz  sudjelovanje dvadesetorice  braće svećenika iz Zadarske  nadbiskupije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.  U 12 sati je tradicionalna  procesija s kipom čudotvorne Gospe od Zečeva i Gospinim stjegovima.

Dvodnevno liturgijsko slavlje okončat će svečanom  večernjom svetom koncelebriranom misom i kratkim  ophodom Bogorodičinim kipom. Homiliju će održati s  početkom u 18 sati kanonik  Stolnog kaptola sv. Stošije u  Zadru i ujedno župnik Radovina don Srećko Frka Petešić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno