Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Saljski vatrogasci proslavljaju 60 godina postojanja

09.05.2012. 22:00
Saljski vatrogasci proslavljaju 60 godina  postojanja


Izaslanstvo DVD-a Sali u sastavu  Davorin Dominis, Dragan-Dado Orlić,  Jerko Maras i Pero Maračin na dostojanstven su način obilježili Dan vatrogasca i blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, polaganjem vijenca i paljenjem  svijeće na Centralnom križu u Salima za  sve umrle i nastradale vatrogasce. Tom  prilikom saljski vatrogasci su se prisjetili  svih stradalih, a posebice svojih kolega  tragično stradalih na Kornatima.
Zapovjednik Orlić istaknuo je dobru povezanost saljskog DVD-a i JU Parka prirode Telašćica na primjeru zajedničkih  dogovora za unapređenje vatrogasne protupožarne zaštite koja je započela već završetkom prošle protupožarne sezone  2011. godine. Spomenuo je nužnost permanentne edukacije stanovništva, a posebice se to odnosi na razvijanje saznanja  predškolaca i osnovnoškolaca o protupožarnoj zaštiti.
Ovo je ujedno bila prilika da se najavi i  središnja proslava 60. godišnjice postojanja DVD-a Sali 27. svibnja. Taj jubilej  uveličat će svojim dolaskom Ante Sanader, predsjednik HVZ-a, Željko Popović,  načelnik HVZ-a, Jadran Perinić, ravnatelj  DUZS-a, Stipe Zrilić, župan Zadarske  županije i mnogi drugi ugledni gosti. Tom  prigodom na svečanoj sjednici potpisat će  se i Povelja o bratimljenju između DVD-a  Sali i PGD Žalec iz Slovenije.