Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Opačić nezadovoljna prostornim uvjetima u Domu na Voštarnici

Autor: Ljiljana Jurjević

09.05.2013. 22:00
Opačić nezadovoljna prostornim uvjetima u Domu na Voštarnici

Foto: Zvonko KUCELIN



Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih danas je u Zadru, osim što je nazočila SDP-ovoj presici vezanoj za skorašnje lokalne izbore, posjetila i Dom za odgoj djece i mladeži na Voštarnici te Dom za odrasle osobe Zemunik.
– Povod moga dolaska u Zadar je obilazak naših socijalnih ustanova, pa je, evo, i Zadar došao na red, kazala je ministrica prilikom posjeta Domu na Voštarnici gdje ju je dočekala ravnateljica Ljiljana Šarić pokazavši joj prostorije Doma, a ministrici su prezentirane i neke od aktivnosti čime se djeca u toj ustanovi bave.
U Domu na Voštarnici trenutno ima 25 štićenika, djeca su to iz disfunkcionalnih obitelji, a ministrica Opačić nakon obilaska Doma istaknula je kako je evidentno da Dom ima problema s prostornim uvjetima.
– Ono što se moglo pokrpalo se donacijama, a mi u ministarstvu također ćemo nastojati nešto uložiti u Dom.
Na pitanje što će konkretno napraviti, ministrica Opačić rekla je kako je vidjela u dnevnom boravku Doma izrezanu sjedeću garnituru.
– Eto, kupit ćemo barem novu garnituru, iako će i ona vjerojatno u skoro vrijeme biti ista kao ova, rekla je Opačić.
U obilasku Doma za odgoj djece i mladeži na Voštarnici ministrica Opačić posjetila je i radionice u kojima su djeca zaokupljena crtanjem i oslikavanjem. Pohvalila je njihov rad, a posebno se zadržala u kuhinji gdje je u tijeku bilo pečenje palačinki. Domska djeca pripremala su slastan desert za svoje kolege.
– Sve nam pojedu prije nego ih sve ispečemo, pa za nas ne ostane ni jedna, požalili su se ministrici, na što se ona nasmijala i dodala kako je tako svakoj kuharici.