Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U ambulantu uselili navijači!

Autor: Ljiljana Jurjević

09.05.2013. 22:00
U ambulantu uselili navijači!

Foto: Vedran SITNICA



Gornji kat zgrade u Karinu na čijem pročelju stoji ploča, a na njoj piše »Ambulanta Karin«, zapravo su prostorije Udruge navijača Dinama – BBB. Grad Obrovac, naime, nedavno im je dodijelio prostorije upravo tamo gdje je nekad bio liječnik, a to je bilo zaista davno, prije više od 20 godina. Od onda u Karinu nema više ni doktora, ni ambulante, ni osnovne škole, ni vrtića, ni groblja.
– Prostorije su u vlasništvu HZZ-a, dakle u državnom vlasništvu, a sada, točnije odmah nakon što je 57 mladih Karinjana pristupilo HDZ-u, prostorije su dodijeljene ekspresno upravo njima, Udruzi navijača Dinama, govori ogorčeno Mirjana Prlina Juriša, koja je živi u Karinu još od 80-ih godina prošloga stoljeća.
– Nemamo ništa protiv mladih koji su dobili svoje prostorije ali zar im je, zaista trebao ovaj prostor u kojem smo se nadali da će jednom, kako su nam i obećali, doći doktor kojeg nemamo. Mi u Karinu zapravo nemamo ništa. Karin je najmnogoljudnije naselje u sklopu Grada Obrovca, ima nas 1.500 koji tu živimo. Svako jutro dva autobusa karinskih đaka putuje u Kruševo u školu, a kruševačkih đaka nema ni 10. Gdje je tu logika, pitaju se jučer Karinjani okupljeni u prostorijama Udruge obnovitelja Karina. Ni vrtića nemaju, a što je najgore ni groblja. Svoje mrtve pokapaju u Kruševu, Obrovcu i Benkovcu.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU