U ambulantu uselili navijači!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Gornji kat zgrade u Karinu na čijem pročelju stoji ploča, a na njoj piše »Ambulanta Karin«, zapravo su prostorije Udruge navijača Dinama - BBB. Grad Obrovac, naime, nedavno im je dodijelio prostorije upravo tamo gdje je nekad bio liječnik, a to je bilo zaista davno, prije više od 20 godina. Od onda u Karinu nema više ni doktora, ni ambulante, ni osnovne škole, ni vrtića, ni groblja.

- Prostorije su u vlasništvu HZZ-a, dakle u državnom vlasništvu, a sada, točnije odmah nakon što je 57 mladih Karinjana pristupilo HDZ-u, prostorije su dodijeljene ekspresno upravo njima, Udruzi navijača Dinama, govori ogorčeno Mirjana Prlina Juriša, koja je živi u Karinu još od 80-ih godina prošloga stoljeća.

- Nemamo ništa protiv mladih koji su dobili svoje prostorije ali zar im je, zaista trebao ovaj prostor u kojem smo se nadali da će jednom, kako su nam i obećali, doći doktor kojeg nemamo. Mi u Karinu zapravo nemamo ništa. Karin je najmnogoljudnije naselje u sklopu Grada Obrovca, ima nas 1.500 koji tu živimo. Svako jutro dva autobusa karinskih đaka putuje u Kruševo u školu, a kruševačkih đaka nema ni 10. Gdje je tu logika, pitaju se jučer Karinjani okupljeni u prostorijama Udruge obnovitelja Karina. Ni vrtića nemaju, a što je najgore ni groblja. Svoje mrtve pokapaju u Kruševu, Obrovcu i Benkovcu.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno