Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kamere registriraju nekorištenje pojasa i upotrebu mobitela

10.05.2019. 18:56
Kamere registriraju nekorištenje pojasa i upotrebu mobitela


PU zadarska u cilju podizanja sigurnosti na cestama započela je s postavljanjem 11 kamera za nadzor brzine uzduž Jadranske magistrale (D8), od Starigrada do Draga. Kamere su povezane s centrom u MUP-u te će automatski slati podatke o prekršitelju, a računalo će također automatski ispisati kaznu i poslati na adresu prekršitelja.
Ove super kamere, koje su zadnja riječ tehnologije, moći će istodobno snimiti do šest vozila koja budu prebrzo vozila te će prepoznavati registarske pločice iz zemalja Europske unije te BiH, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.
O kakvim je tehnološkom čudu riječ dovoljno je reći da će ove visokosofticirane i moćne kamere u istom trenutku moći zabilježiti i čak šest prekršaja u prometu. Osim brzine moći će registrirati je li vozilo registrirano, jeste li vezani pojasom, upotrebljavate li mobitel u vožnji i drugo.
U svih 11 kućišta neće biti kamera, PU zadarska je dobila pet najsuvremenijih mjernih uređaja koja će po potrebi i izboru odgovornih za promet raspoređivati po metodi "pojavnosti" na cestama, tako da nikad ne znate gdje vas one vrebaju, i danju i noću.
Vozači će se tako uzduž Jadranske magistrale biti u svojevrsnom Big Brotheru (Veliki brat), jer pored kamera tu su još fiksni i ručni laserski uređaji za mjerenje brzine te mobilni policijski presretači i Multanova.
Zato oprez, zbog sebe i svih sudionika u prometu.


KAMERE U PU ZADARSKOJ


ZADAR: Jadranska magistrala, na 28 km i 500 metara, kod semafora na pješačkom. Jadranska magistrala, na 1 km i 550 metara, u smjeru Zadra. BIBINJE: Križanje Jadranske magistrale i ulice Ilije Smiljanića.
SUKOŠAN: Zaselak Makarska, križanje ceste Tustica i Put Oljica. SVETI PETAR: U blizini pansiona Hollywood i kampa Filko: BIOGRAD n/M: Na izlazu iz grada prema Pakoštanu: PAKOŠTANE: Na izlazu prema Drage, nasuprot benzinske postaje Petrol. DRAGE: Križanje Jadranske magistrale i ulice bana Jelačića. STARIGRAD: Trg Stjepana Radića (Bikarija). POSEDARJE: Križanje Jadranske magistrale i ulice Petra Preradovića. POLIČNIK: Križanje Jadranske magistrale i ulice Domovinskog rata. MURVICA: Križanje Zadarske i ulice Hrvoja Ćustića, nasuprot ljekarne i trgovine Sonik.