Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sportaši stižu u prirodna borilišta

10.05.2019. 11:47
Sportaši stižu u prirodna borilišta


Danas je počeo treći "Zadar Outdoor festival". Zaključno do sutra u 14 sati, kada je predviđeno proglašenje pobjednika, na brojnim će se županijskim lokacijama održavati razna natjecanja: jedriličarska, plivačka, s kajacima, na biciklima…. Zadarska će regija ponovo biti domaćin sportu sklonim profesionalcima i amaterima. Kako zadarsku regiju karakterizira iznimna geografska raznolikost, što je čini idealnim mjestom za provođenje raznih sportskih aktivnosti na otvorenom, more, obala, gradske ulice i otoci predviđena će tri dana biti prirodna sportska borilišta, kako se to moglo čuti od direktorice Festivala Ive Bencun, jučer u Turističkom informativnom centru, na konferenciji za medije u povodu početka festivala. Osim nje govorila je i direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija te Ivana Lončar Mašina iz agencije Terra Travel, uključene u organizaciju događanja. 
– Očekujemo oko 1.300 do 1.500 ljudi, što je svakako više u odnosu na prošlu godinu što nas kao organizatore veseli i što je pokazatelj da je događanje iz godine u godinu sve ozbiljnije, izrazila je zadovoljstvo Bencun i dodala kako sudionici dolaze iz brojnih zemalja te što je posebno zanimljivo, među njima i niz stranih individualaca.
– Sudionici nam pristižu iz preko 20 zemalja, uključujući i niz prijava stranih individualaca što nam pokazuje kako smo globalno prepoznti. Nadam se da će naš Festival biti razlog za dolazak u zadarsku regiju, izrazila je nadu Bencun. 
S par riječi okupljenima su se obratile i Kadija i Lončar Mašina, zadovoljne kao i Bencun uspješnim početkom još jedne adrenalinske zadarske avanture.